Συναντηση μοντι, ραχοι και ολαντ την παρασκευη

23:03 3/10/2012 - Πηγή: Fimotro

Οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Ισπανίας, Μάριο Μόντι και Μαριάνο Ραχόι, και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, θα πραγματοποιήσουν τριμερή συνάντηση την Παρασκευή, στο...
περιθώριο της συνόδου που θα έχουν στη Μάλτα πέντε νοτιοευρωπαϊκά κράτη με πέντε βορειοαφρικανικές χώρες.

Η συνάντηση—εν μέσω των φημών για μία πιθανή προσφυγή της Ισπανίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό δανεισμού και των διαπραγματεύσεων για τη βοήθεια προς την Ελλάδα—ανακοινώθηκε την Τετάρτη από το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο
Μόντι.

Πάντως η εκπρόσωπος του Ιταλού πρωθυπουργού δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως «δεν υπάρχουν ιδιαίτερα σημεία» που θα θιγούν κατά τη διάσκεψη.

Οι συνομιλίες των τριών ηγετών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Η σύνοδος 5+5 στη Βαλέτα θα διαρκέσει ως το Σάββατο, με τη συμμετοχή των ηγετών από την Αλγερία, τη Λιβύη, τη Μαυριτανία, το Μαρόκο και την Τυνησία, την Πορτογαλία, των τριών προαναφερθέντων κρατών και την οικοδέσποινα Μάλτα.

Στη σύνοδο, όπου θα παραστούν επίσης αντιπρόσωποι από διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, περιλαμβανομένης της ΕΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την ασφάλεια, το περιβάλλον καθώς και η παράνομη μετανάστευση στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Μαλτέζος πρωθυπουργός Λόρενς Γκόνζι στους δημοσιογράφους.

Πρόκειται για την πρώτη σύνοδο του είδους μετά την Αραβική Άνοιξη (δύο από τις πέντε αφρικανικές χώρες επηρεάστηκαν άμεσα, η Λιβύη και η Τυνησία, οι άλλες τρεις σχεδόν καθόλου) και την πρόσφατη ένταση που δημιούργησαν μεταξύ Δύσης και μουσουλμανικών κρατών η υπόθεση με τις γελοιογραφίες του προφήτη Μωάμεθ.
Keywords
Τυχαία Θέματα