Συναντηση παπουλια - παπαδημου για τη συμφωνια στο eurogroup

15:28 22/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Eurogroup ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Προσερχόμενος στο...
Προεδρικό Μέγαρο ο κ.Παπαδήμος χαρακτήρισε ιδιαίτερα ικανοποιητικό το τελικό αποτέλεσμα των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων για το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου
το απόγευμα της Τρίτης, ο Λ.Παπαδήμος προχώρησε σε μια αναλυτική ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, το περιεχόμενο της συμφωνίας και τις αποφάσεις που ελήφθησαν, κάνοντας λόγο για «ένα μεγάλο βήμα για το μέλλον της χώρας».Ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι η έγκριση του προγράμματος, η δανειακή σύμβαση και το PSI, ήταν ο κύριος στόχος της οικονομικής πολιτικής και έγινε με συντονισμένες προσπάθειες και με σκληρή δουλειά, τονίζοντας ότι «το ίδιο πρέπει να συνεχίσουμε από εδώ και πέρα».Εξέφρασε, μάλιστα την αισιοδοξία του πως «εάν εφαρμοσθεί αποτελεσματικά το πρόγραμμα, το 2013 θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα αρχίσει σταδιακά η ανάπτυξη».

Ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι «πολλοί προέβλεπαν εμπλοκή και αποτυχία, αλλά ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν» ενώ προέβλεψε ότι με τις αποφάσεις που ελήφθησαν θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη προς τη χώρα.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς, ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να γίνουν πολλά και να επιτευχθούν οι άμεσοι στόχοι, χωρίς καθυστερήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα