Συνεχεις επαφες σαμαρα...

21:18 31/3/2013 - Πηγή: Fimotro


... ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ...
Συνεχείς είναι οι επαφές του Αντώνη Σαμαρά με στόχο την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε τομείς και υπουργεία, όπου παρατηρούνται αρρυθμίες και καθυστερήσεις, ενόψει άφιξης της τρόικας αλλά και της συνεδρίασης του Eurogroup στις 12 Απριλίου...

Ο πρωθυπουργός ήταν από το πρωί του Σαββάτου, στο Μέγαρο Μαξίμου και το απόγευμα είχε νέα
σύσκεψη με τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού Κώστα Μπούρα, για τον προγραμματισμό της επόμενης εβδομάδας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Αντώνης Σαμαράς προήδρευσε σύσκεψης με τους επικεφαλείς του ΤΑΙΠΕΔ για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου.
Σύμφωνα με το«Έθνος» η κυβέρνηση κινείται με ορίζοντα τη 12η Απριλίου, ημέρα συνεδρίασης του Εurogroup, καθώς επιδιώκει να επιλύσει μέσα στην προσεχή εβδομάδα όλες τις εκκρεμότητες με την τρόικα, έτσι ώστε εκείνη την ημέρα να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.
Στο Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν αισιόδοξοι ότι όλα θα είναι έτοιμα, μέχρι την άφιξη των εκπροσώπων των δανειστών μας την προσεχή Πέμπτη και πως οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα επικυρωθούν στη σύσκεψη κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την προηγουμένη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο θέμα του Δημοσίου, που αποτέλεσε και το μεγαλύτερο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το σχέδιο που θα παρουσιαστεί στην τρόικα θα είναι συγκεκριμένο και θα περιλαμβάνει ακριβείς αριθμούς τόσο για τους επίορκους που θα αποχωρήσουν μέχρι το καλοκαίρι όσο και για τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Για το χαράτσι, ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι θα ξεπεραστούν οι ενστάσεις του κ. Κουβέλη κυρίως και θα πετύχει την Τετάρτη στη σύσκεψη κορυφής την απόφαση παράτασης στην εφαρμογή του μέτρου για έξι μήνες ακόμη, όπως ζητά η τρόικα.
Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε (ρ/ς Αλφα) ότι δεν θα αλλάξει ο τρόπος είσπραξης του συγκεκριμένου τέλους, αλλά διευκρίνισε ότι «η χρήση του 2013 θα είναι αισθητά χαμηλότερη».
Το έλλειμμα στα έσοδα της γενικής κυβέρνησης αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία δεν φαίνεται να προβληματίζουν -αυτή την ώρα- το οικονομικό επιτελείο.
Ο Γ. Στουρνάρας, ο οποίος μετείχε χθες σε σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου, εμφανίστηκε καθησυχαστικός. Αφού επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος για ενδεχόμενη ενεργοποίηση της ρήτρας απόκλισης, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα έσοδα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα εξηγήσει στην τρόικα ότι η κάμψη στα έσοδα οφείλεται κυρίως στο ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία συμφωνία για ρύθμιση των οφειλών κι έτσι πολλοί ήταν εκείνοι που ανέβαλαν τις πληρωμές, αναμένοντας την απόφαση για τον αριθμό των δόσεων.
Η συμμετοχή του κ. Προβόπουλου στη χθεσινή σύσκεψη αφορούσε κυρίως το θέμα των καταθέσεων.
Σύμφωνα με πληροφοριες απο κυβερνητικές πηγές, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει εκροή καταθέσεων από τη χώρα μας προς το εξωτερικό, γεγονός απόλυτα ενθαρρυντικό, εάν αναλογιστεί κανείς το κλίμα σύγχυσης που προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του Εurogroup και άλλων ανώτατων κοινοτικών αξιωματούχων.
Πηγή : imerisia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα