Συνεχιζεται η αιματοχυσια στη συρια

16:27 14/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που είχαν σήμερα στόχο την πόλη Χομς, η οποία σφυροκοπείται εδώ και δέκα ημέρες από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε...
μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, πριν από τις σημερινές συνομιλίες της στο Βερολίνο με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ-Αράμπι, έκανε λόγο για νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Συρίας.

Η ΕΕ υποστηρίζει την «αυστηρή στάση» του Αραβικού Συνδέσμου
στο θέμα της Συρίας και «θα την ενισχύσει και με άλλες κυρώσεις», δήλωσε η Μέρκελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος είχε ανακοινώσει την Κυριακή ότι θα προσφέρει πολιτική και υλική υποστήριξη στη συριακή αντιπολίτευση και θα ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας το σχηματισμό μιας κοινής δύναμης ΟΗΕ - Αράβων για να βάλει τέλος στις βιαιότητες στη Συρία.

Στο θέμα της Συρίας αναφέρθηκε σήμερα και ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο, ο οποίος δήλωσε πως επείγει να προληφθεί στη χώρα αυτή ο πόλεμος και το χάος. Πρόσθεσε πως θα εργαστεί μέσω του ΟΗΕ για να επιδιώξει ένα τέλος στην εμφύλια σύρραξη.

Ο Γουέν έκανε τις δηλώσεις αυτές μερικές ημέρες αφότου η Κίνα και η Ρωσία μπλόκαραν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα σχέδιο απόφασης που στήριζε το αραβικό σχέδιο το οποίο καλεί τον πρόεδρο Άσαντ να παραιτηθεί.

Ο Γουέν, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής ΕΕ - Κίνας στην κινεζική πρωτεύουσα, πρόσθεσε πως το Πεκίνο δεν επιδιώκει να προστατεύσει οποιοδήποτε μέρος, της συριακής κυβέρνησης περιλαμβανομένης.
Keywords
Τυχαία Θέματα