ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

10:11 8/10/2011 - Πηγή: Fimotro
Νέες επαφές με την τρόικα θα έχει σήμερα η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη χθεσινοβραδινή, δίωρη συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τους εκπροσώπους των πιστωτών σημειώθηκε...
πρόοδος στις συζητήσεις και ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική,
για τη διετία 2011- 2012. Οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τους ελεγκτές θα συνεχιστούν και σήμερα , "με τον ίδιο ρυθμό" ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες, ενώ εκτιμάται ότι η διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για τα μέτρα της διετίας 2011- 2012, αναμένεται να αρχίσει νέος κύκλος διαβουλεύσεων, για τα μέτρα της διετίας 2013- 2014 και την αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα είναι πιθανότατα έτοιμη έως τις 24 Οκτωβρίου.
Σε μια τέτοια περίπτωση, η έκθεση ναι μεν δεν θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 17 Οκτωβρίου, αλλά θα υπάρχει μια πρώτη ακριβής εικόνα για την πορεία του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημοσίου χρέους. Η εικόνα αυτή, μπορεί να αποτελέσει και τη "βάση" για να αρχίσουν οι διαδικασίες για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, βάσει της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, με το νέο πρόγραμμα και με νέους αυστηρότερους όρους εποπτείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα