Συνεδριαζει η πολιτικη γραμματεια του συριζα το απογευμα...

13:25 9/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟ ΤΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ...
Ένα νέο πλαίσιο αντιπολιτευτικής στρατηγικής, με αιχμή το αίτημα να φύγει το συντομότερο η κυβέρνηση, στην οποία καταλογίζεται αδυναμία διαπραγμάτευσης, συζητά το απόγευμα της Τρίτης η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ...
Στη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και το κείμενο – εισήγηση προς την κεντρική επιτροπή του κόμματος το Σαββατοκύριακο.

Πρόθεση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ
είναι να σηκώσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, με σκληρές επιθέσεις τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και τον υπουργό Οικονομικών, αλλά και τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη.

Στον κ. Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας προσάπτει μηδενική ικανότητα και βούληση διαπραγμάτευσης με την τρόικα, στον κ. Στουρνάρα επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα, υπό τη σκιά των εξελίξεων γύρω από τον αποτυχημένο γάμο Εθνικής – Eurobank (χωρίς πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει θέση επί της ουσίας αυτών των σχεδιασμών), ενώ στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ απευθύνει την κατηγορία ότι ακολουθούν τυφλά, αν και χρησιμοποιούν ως άλλοθι επικοινωνιακά παιχνίδια, τις επιταγές της τρόικας και τις αποφάσεις του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης και για τη ρύθμιση που απαλλάσσει τους υπεύθυνους για τα θαλασσοδάνεια στον πάλαι ποτέ κραταιό δικομματισμό, ενώ ειδικά για το θέμα αυτό θα απευθυνθεί επικριτικά στη ΔΗΜΑΡ, θεωρώντας ότι αδιαφόρησε και δεν αντέδρασε στη σχετική τροπολογία.

Πάντως, στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας θα γίνει και μία προσπάθεια να υπάρξει σύνθεση των διαφορετικών απόψεων στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την στρατηγική έναντι της ευρωζώνης.

Η αριστερή πτέρυγα είναι κατ’ αρχήν ικανοποιημένη από τη μερική στροφή του Αλέξη Τσίπρα για το ευρώ (από τη θέση «το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα» στη θέση «όχι στο ευρώ πάση θυσία»), αλλά θα συνεχίσει να πιέζει διακριτικά για ακόμη πιο ριζοσπαστική τακτική και κυρίως θα ζητήσει να σταματήσουν κορυφαία στελέχη να μιλούν περί καταστροφής σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ.

Η ηγετική ομάδα από την πλευρά της έχει αντιληφθεί το κλίμα ευρωσκεπτικισμού στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στην εκλογική βάση του κόμματος, δείχνει διάθεση συνεννόησης, όμως θέλει να είναι προσεκτική, ώστε να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, με τη μορφή μίας φθοροποιούς συζήτησης γύρω από την επιστροφή στη δραχμή.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα