Συνεδριο economist : η επομενη μερα για ελλαδα και ευρωπη

09:09 2/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Το μέλλον της Ευρώπης και της Ευρωζώνης, καθώς και η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα, μετά τις εκλογές και το PSI, θα βρεθούν στο επίκεντρο της 16ης συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης του Economist που διεξάγεται τη Δευτέρα...
2 και την Τρίτη 3 Ιουλίου στην Αθήνα. Τις εργασίες
του συνεδρίου θα ανοίξει το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γιόργκ Ασμουσεν, ενώ στο τέλος της πρώτης ημέρας αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης.

Ο Γ.Ασμουσεν θα τοποθετηθεί επί της θεματικής: «Μπορούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη προς την Ευρώπη;». Για τις σχέσεις με τις αναπτυσσόμενες χώρες (BRIC) και τις ΗΠΑ θα μιλήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ.Κούρκουλας.

Μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθούν για την μετά PSI εποχή, ο επικεφαλής του ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Παναγιώτης Αριστείδης Θωμόπουλος και για τα ενεργειακά θέματα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασ.Παπαγεωργίου.

Στη δεύτερη ημέρα των εργασιών, το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων με στόχο η Ελλάδα να ανακτήσει ανταγωνιστικότητα και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης θα αναλύσουν ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ και από πλευράς κυβέρνησης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης. Επίσης, θα τοποθετηθούν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος και ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Κώστας Μητρόπουλος.

Στο θέμα της ανάπτυξης της οικονομίας θα τοποθετηθούν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο θα μιλήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Οι εργασίες του συνεδρίου του Economist θα ολοκληρωθούν με τις ομιλίες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα και του υπουργού Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη, που θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό.
Keywords
Τυχαία Θέματα