Συνεντευξη εφ ολης της υλης του....για​ννη μιχελακη στον αντ1

19:53 26/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Συνέντευξη... εφ όλης της ύλης πραγματοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με θέματα όπως τους παιδικούς σταθμούς, το συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης, την αξιολόγηση και τους δήμους... Ας δούμε τι δήλωσε ο κ. Μιχελάκης :
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

«Είμαστε σε συνεννόηση, εδώ και αρκετές μέρες, και με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και με το Υπουργείο Ανάπτυξης και με το Υπουργείο Εργασίας, που ουσιαστικά έχουν τα κονδύλια, από τα οποία αναζητούμε πρόσθετους πόρους.
Υπολογίζουμε ότι φέτος
τα παιδιά που θα εξυπηρετηθούν θα ξεπεράσουν τις 65.000, θα φτάσουν τις 67.000 ίσως και παραπάνω. Λάβετε υπ’ όψιν ότι ο τελικός αριθμός των παιδιών που δικαιούνται να μπουν στο πρόγραμμα είναι λίγο περισσότερες από 71.340.
Ήδη το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα συμβάλει με 15 εκατ. Ευρώ επιπλέον.
Στη συνάντηση που είχαμε με την ΚΕΔΕ τους προτείναμε συγκεκριμένες προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών. Αύριο η ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει και ένα από τα θέματα που θα εξεταστούν θα είναι και αυτό. Εμείς πάντως συνεχίζουμε να αναζητούμε πόρους από αλλού που να μπορούν όμως να απορροφηθούν.»

ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ «Όσον αφορά στο θέμα της κινητικότητας από τα μέσα Ιουλίου το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ολοκληρώσει το έργο που θα έπρεπε να κάνει. (τέλη Ιουλίου σχολικοί φύλακες- 23 Σεπτεμβρίου δημοτικοί αστυνομικοί)
Από εκεί και πέρα αυτό που πρέπει να γίνει είναι η αξιολόγηση των ΟΤΑ που έχει ξεκινήσει και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου.
Για να δούμε υπηρεσίες από τις οποίες υπάρχει πλεονάζον προσωπικό για να μεταφερθεί σε υπηρεσίες του ίδιου δήμου που υπάρχουν ελλείψεις, αλλά και από δήμους που είναι υπερστελεχωμένοι σε δήμους υποστελεχωμένους.
Η ενδοδημοτική και διαδημοτική κινητικότητα πρέπει να λειτουργήσουν για να υπάρξει ένας εξορθολογισμός στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς όφελος των δημοτών.
Να θυμίσω ότι στην πρώτη κινητικότητα που είχαμε πέρσι περίπου 1900 άτομα κάλυψαν κενά σε άλλους τομείς του δημοσίου. Να τονίσω πως και με τους δημοτικούς αστυνομικούς υπάρχει ζήτηση που υπερκαλύπτει την προσφορά με αιτήματα από την ΕΛΑΣ από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών , από τις Περιφέρειες ακόμα και από το Υπουργείο Εσωτερικών που θέλει να στελεχώσει τα one stop shops για τους μετανάστες.
Τέλος να πούμε ότι η πρόσληψη των ατόμων με πλαστά δικαιολογητικά έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης σε κάποιες περιπτώσεις και ο έλεγχος συνεχίζεται.»

ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

«Στις συναντήσεις που είχαμε την προηγούμενη βδομάδα με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ αλλά και με την ΠΟΕ-ΟΤΑ φάνηκε για πρώτη φορά με ξεκάθαρο τρόπο ότι τόσο η ΚΕΔΕ όσο και η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμφωνούν με την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού.Το μέτρο είναι καθαρά διαρθρωτικό. Θα πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση για να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές που είναι άδικες.»

ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ
«Στο Υπουργείο Εσωτερικών αναζητούμε τρόπους για να ενισχύσουμε τους δήμους καθώς έχουν υποστεί σημαντικές περικοπές. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που θα εξετάσει αύριο η ΚΕΔΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα