Συρια: αρχισε η διανομη βοηθειας στην χομς

08:23 5/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Μετά από τρεις ημέρες αποκλεισμού, ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος άρχισαν χθες να διανέμουν τρόφιμα, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στα περίχωρα της βομβαρδισμένης Χομς. Όπως ανακοίνωσε στη Γενεύη η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού...
Σταυρού, η ανθρωπιστική και ιατροφαρμακευτική βοήθεια βρίσκεται στο χωριό 'Αμπελ, 3χλμ από τη Χομς, ενώ σύντομα τα μέλη των αποστολών σχεδιάζουν να μετακινηθούν και προς συνοικίες της πόλης στις οποίες έχουν καταφύγει κάτοικοι της Μπάμπα Αμρ.

"Στόχος μας είναι να
συνεχίσουμε στις συνοικίες αλ-Ισάατ και αλ-Ταουζίι της Χομς για να βοηθήσουμε τον κόσμο που έχει εγκαταλείψει την Μπάμπα Αμρ. Είναι ένα θετικό βήμα. Ομως, σήμερα θέλουμε να μπούμε στην Μπάμπα Αμρ", τόνισε ο ο Χισάμ Χάσαν, εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ.

Την ίδια ώρα , το Ισραήλ ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο να βοηθήσει στις διεθνείς προσπάθειες αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, χωρίς απευθείας ανάμιξη στην αιματηρή σύγκρουση.

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν χαρακτήρισε την καταστολή της εξέγερσης από το καθεστώς Ασαντ "πιο φρικτή και από τις ταινίες τρόμου του Χόλιγουντ" και έκανε έκκληση για μεγαλύτερες διεθνείς προσπάθειες ώστε να τερματιστεί η βία.
Keywords
Τυχαία Θέματα