Συρια: βουλευτικες εκλογες στις 7 μαϊου ανακοινωσε ο ασαντ

07:02 14/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών για τις 7 Μαΐου ανακοίνωσε η κυβέρνηση Ασαντ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον Δικτυακό Τόπο του συριακού κοινοβουλίου. Οι εκλογές θα διεξαχθούν βάσει του νέου Συντάγματος, το οποίο εγκρίθηκε με δημοψήφισμα τον περασμένο...
Φεβρουάριο. Η
Αντιπολίτευση καταγγέλλει ως παράνομο το νέο Σύνταγμα και δεν συμμετείχε στις εκλογές.
Ωστόσο, ο Μπασάρ αλ Ασαντ εκμεταλλευόμενος τη διαφωνία της διεθνούς κοινότητας για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η κρίση στη χώρα του, προχωρά κανονικά στους πολιτικούς του σχεδιασμούς με τους οποίους επιχειρεί να δώσει «αέρα νομιμότητας» στην εξουσία του.
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Κόφι Ανάν, βρίσκεται στην Τουρκία, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης.
Τη Δευτέρα ο Ανάν είχε συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό. Μετά από αυτές παραδέχθηκε ότι η διπλωματική διαδικασία θα χρειαστεί χρόνο, λέγοντας ότι η κατάσταση στη Συρία είναι «σύνθετη».
Οι συνομιλίες που είχε πριν από λίγες ημέρες με τον Μπασάρ Αλ-Άσαντ στη Συρία δεν κατέληξαν σε κάποιο αποτέλεσμα.
Την ίδια ώρα, αίσθηση έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα η καταγγελία του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι το καθεστώς τοποθετεί νάερκες στα σύνορα με τον Λίβανο και την Τουρκία, σε διαδρομές που χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες για να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Η οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι δέχεται πολλές αναφορές για ύπαρξη ναρκοπεδίων από αυτόπτες μάρτυρες και από ανθρώπους που εξουδετερώνουν νάρκες.
Ένα 15χρονο αγόρι περιέγραψε στην οργάνωση πώς έχασε το πόδι του από νάρκη, στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν φίλο του που είχε τραυματιστεί στις επιθέσεις κατά της Μπάμπα Αμρ της Χομς να περάσει τα σύνορα με τον Λίβανο.
«Βρισκόμουν περίπου 50-60 μέτρα μακριά από τα σύνορα, όταν έσκασε η νάρκη» είπε, προσθέτοντας ότι ο φίλος του πέθανε.
Τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ αναφέρουν ότι περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα, από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, πριν από περίπου έναν χρόνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα