Τα αποτελεσματα της συναντησης στουρναρα - τροικας...

16:03 6/10/2012 - Πηγή: Fimotro
ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ, ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ, ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ...
'' Υπάρχει πρόοδος σε όλα τα μέτωπα και το δημοσιονομικό και το διαρθρωτικό '', τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ...
μετά τη νέα συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα και του Χρήστου Σταικούρα, με τους εκπροσώπους της Τρόικας που κράτησε σχεδόν 3,5 ώρες.
Ωστόσο παραμένουν ακόμα διαφορές και οι διαπραγματεύσεις πάντως θα συνεχιστούν μετά το Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου.
'' Η δουλειά θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα '', είπε ο ίδιος παράγοντας.
Βασικό αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ήταν ο εγχώριος πιστωτικός τομέας και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Γι' αυτό και στη συνάντηση ήταν παρών και ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτης Θωμόπουλος. Σημειώνεται ότι από το δάνειο των 31,6 δις ευρώ, περίπου 24 δις ευρώ θα διατεθούν, μέσω του Ταμείου, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Παρόντες στην συνάντηση με την Τρόικα ήταν επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και ο ειδικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης. Συζητήθηκαν τόσο τα δημοσιονομικά θέματα ( ειδικά για το 2013, από το υπουργείο λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα 7,8 δις ευρώ, αλλά η Τρόικα ζητά μέτρα 9 δις ευρώ), όσο και τα διαρθρωτικά (υποχρεώσεις βάσει Μνημονίου).
Αγκάθι παραμένει η πρόβλεψη για τη ύφεση το 2013 ( το υπουργείο εκτιμά ύφεση 3,8% και η Τρόικα την ανεβάζει στο 5%) από την οποία εξαρτάται η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους και η συνέχιση της χρηματοδότησης από το ΔΝΤ.
Σήμερα δε θα υπάρξει άλλη συνάντηση με την Τρόικα, καθώς τόσο οι εκπρόσωποι των δανειστών, όσο και ο κ. Στουρνάρας αναχωρούν για το Eurogroup.
Keywords
Τυχαία Θέματα