Τα ενσημα που εγιναν παλατια για τους υπαλληλους

10:19 12/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Μαρία Ψαρά
(από το Έθνος)
Τα ονόματα των υπαλλήλων που εμπλέκονται στην υπόθεση και των συζύγων τους έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συγγενείς και φίλοι που φέρονται να λάμβαναν μεγάλα ποσά. Με ποιον τρόπο «ψάρευαν» τα...
θύματά τους. Δικαιούχος του ΙΚΑ φερόταν να έχει λάβει περίπου 9.000 ευρώ από επιδόματα μητρότητας και βοηθήματα τοκετού. Μόνο που όταν κλήθηκε από την Οικονομική Αστυνομία να καταθέσει,
η γυναίκα... αποκαλύφθηκε άγαμη, χωρίς τέκνα και χωρίς... ιδέα για τα χρήματα που είχαν εκδοθεί για λογαριασμό της.
Πρόσωπο που δεν έχει ασφαλιστεί ποτέ στο ΙΚΑ φαινόταν να έχει νοσηλευτεί εκτάκτως σε ιδιωτικό νοσοκομειακό ίδρυμα. Επιταγή ύψους 12.000 ευρώ είχε εκδοθεί για την κάλυψη των εξόδων του και είχε εισπραχθεί -πάντως όχι από τον ίδιο- από υποκατάστημα τράπεζας στην Καλλιθέα.
Αυτές είναι μόνο δύο από τις εκατοντάδες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν εμπλακεί άθελά τους στην απάτη-μαμούθ σε βάρος του ΙΚΑ. Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης από την Οικονομική Αστυνομία αναφέρουν πως τουλάχιστον 500 άτομα εμπλέκονται βεβαιωμένα στην υπόθεση, χωρίς να έχει ακόμη διευκρινιστεί ποια από αυτά γνώριζαν τη δράση του κυκλώματος.
Την ίδια στιγμή, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλα υποκαταστήματα.
Υστερα από εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας των υπαλλήλων που συμμετέχουν στο κύκλωμα και των συζύγων τους δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Πρόκειται για την 55χρονη Ελένη Μπουραζάνη και τον 63χρονο σύζυγό της Κωνσταντίνο Καραΐσκο που κατοικούν στο Μοσχάτο, την 50χρονη Χριστίνα Πατεράκη που κατοικεί στον Αλιμο, την 52χρονη Χρυσούλα Φέρρα και τον 43χρονο σύζυγό της Παναγιώτη-Αλέξανδρο Αιματίδη που κατοικούν στην Καλλιθέα, την 68χρονη Χριστίνα Σουρίδη που ζει στη Νέα Σμύρνη και την 66χρονη πρώην υπάλληλο Μυρσίνη Θωμάκου που κατοικεί στη Λακωνία.

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται συγγενείς, κουμπάροι και φίλοι των «πρωταγωνιστών», που είτε λάμβαναν μεγάλα ποσά, είτε μεσολαβούσαν σε τρίτους προκειμένου να εκδοθούν επιδόματα και παροχές στο όνομά τους.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνους», ο 43χρονος σύζυγος που συνελήφθη φέρεται να έχει εισπράξει περισσότερα από 82.000 ευρώ, χωρίς να έχει ούτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ούτε και την ασφαλιστική ικανότητα. Ηταν εκείνος που το 2011 επένδυσε στην αγορά ταξί - που κατασχέθηκε μαζί με τα υπόλοιπα ΙΧ από την αστυνομία.

Η βίλα στο Λαγονήσι διέθετε και αυτή πισίνα, «προστατευμένη» από τα αδιάκριτα βλέμματα
Τι εισέπραξαν
Επίσης, κουμπάρα μίας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να έχει εισπράξει 116.000 €, ο άνδρας της 88.000 ευρώ και τα παιδιά της 132.000 €, όλα... δώρα από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Χρήματα φαίνεται να έχουν δοθεί και στην οικογένεια της ταμία του υποκαταστήματος Καλλιθέας: ο άνδρας της έλαβε 22.500 €, η κόρη της 41.000 €, ο γιος της 25.000 €, η νύφη της 96.000,
Keywords
Τυχαία Θέματα