Τα πολυκαταστηματα κερδισμενα χθες κυριακη

11:43 21/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Κερδισμένες από τη χθεσινή Κυριακή βγήκαν οι επώνυμες αλυσίδες με μεγάλες εκπτώσεις καθώς και τα εμπορικά καταστήματα των τουριστικών περιοχών. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από...
την τέταρτη Κυριακή εκ των συνολικά επτά ετησίως κατά τις οποίες επιτρέπεται να είναι ανοικτά όλα τα καταστήματα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Και χθες εκδηλώθηκαν μικρές συγκεντρώσεις και αποκλεισμοί από εμποροϋπαλλήλους, με στόχο κυρίως πολυεθνικά αλλά και μεγάλα καταστήματα.
Πιο συγκεκριμένα, χθες στην Αθήνα,
σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας Παναγή Καρέλλα, «η κίνηση ήταν καλύτερη σε σχέση με την Κυριακή 13 Ιουλίου, που άνοιξαν ελάχιστες επιχειρήσεις, με τουρίστες και καθώς και Ελληνες καταναλωτές να ψωνίζουν από την οδό Ερμού». Οπως επίσης αναφέρουν και στελέχη επιχειρήσεων, αυξημένη ήταν η προσέλευση σε οργανωμένες και επώνυμες αλυσίδες οι οποίες έκαναν μεγάλες εκπτώσεις της τάξης του 70% ή είχαν πολύ χαμηλές τιμές σε είδη ένδυσης. Σε αυτές τις επιχειρήσεις οι «ουρές» του κόσμου στα δοκιμαστήρια και τα ταμεία ήταν τεράστιες...
Ερευνα
Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης λέει ότι «οι Κυριακές δεν μοιάζουν μεταξύ τους. Αλλη ήταν η χθεσινή, διαφορετική ήταν η Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα». Ο ίδιος προαναγγέλλει την ανακοίνωση εντός των επόμενων ημερών των αποτελεσμάτων έρευνας που κάνει η Συνομοσπονδία στα μέλη της για την πορεία της κίνησης στις επτά Κυριακές του χρόνου. «Πάντως», λέει ο ίδιος, «η αίσθηση γενικότερα είναι ότι το κυριακάτικο άνοιγμα δεν πρόσθεσε περισσότερες πωλήσεις, ούτε και προσλήψεις εργαζομένων». Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή Κυριακή, ο ίδιος σχολιάζει πως «σε τουριστικές περιοχές η κίνηση ήταν αυξημένη, σε συνδυασμό και με τις εκπτώσεις».
Τα περισσότερα από τα καταστήματα στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης άνοιξαν χτες, πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν τόσο από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης όσο και από την Ενωση των Εμποροϋπαλλήλων. Λειτούργησαν επίσης όλα τα πολυκαταστήματα τόσο στο κέντρο όσο και περιφερειακά της πόλης.
Παρά τη φυγή του κόσμου στις παραλίες, αρκετοί ήταν και αυτοί που κατέβηκαν στο κέντρο για τις αγορές τους. Ιδιαίτερα στις εμπορικές οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Προξένου Κορομηλά κ.ά. άνοιξαν τα περισσότερα από τα εμπορικά καταστήματα, σε αντίθεση με ό,τι είχε γίνει την προηγούμενη Κυριακή, όταν στο εμπορικό κέντρο, που είναι χαρακτηρισμένο και ως τουριστική περιοχή, είχαν ανοίξει μόλις 17 καταστήματα. Διαφορετική ήταν η εικόνα στις συνοικίες, όπου τα περισσότερα από τα εμπορικά καταστήματα δεν άνοιξαν.
Οι ίδιοι οι καταστηματάρχες στους κεντρικούς δρόμους έκαναν λόγο για ικανοποιητική παρουσία του κόσμου, ο οποίος θέλησε να εκμεταλλευτεί τις εκπτώσεις. Διαφορετική όμως εικόνα επιχειρούσε να δώσει ο Εμπορικός Σύλλογος. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του Παντελή Φιλιππίδη, «ορισμένοι καταστηματάρχες ξεγελάστηκαν και άνοιξαν τα καταστήματά τους, αλλά η πολύ περιορισμένη κίνηση διέψευσε τις προσδοκίες τους», ενώ έκανε λόγο «για ένα μέτρο που στήθηκε αποκλειστικά για τις πολυεθνικές».
Αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές μέλη της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία σε κεντρικούς δρόμους. Αυτή τη φορά όμως δεν υπήρξαν δυναμικές ενέργειες για κλείσιμο των καταστημάτων, όπως είχε γίνει την προηγούμενη Κυριακή. Οι διαδηλωτές μοίραζαν φυλλάδια τυπωμένα στην ελληνική, αλλά και στην αγγλική γλώσσα, ώστε να ενημερωθούν και οι τουρίστες για τις θέσεις τους.
Πηγή : imerisia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα