''ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ'' Ο ΚΑΝΤΑΦΙ

09:35 22/3/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο Λίβυος ηγέτης Μ. Καντάφι πρέπει να αποχωρήσει, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Νέος γύρος επιθέσεων στη Λιβύη κατά του καθεστώτος, επεκτείνεται η ζώνη εναέριου αποκλεισμού. Θέμα διοίκησης των δυνάμεων θέτουν οι χώρες που συμμετέχουν στη στρατιωτική επέμβαση...

Μία ισχυρή έκρηξη, που την ακολούθησαν αντιαεροπορικά πυρά τα οποία φώτισαν το νυχτερινό ουρανό
της λιβυκής πρωτεύουσας, σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Τρίπολη. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η έκρηξη και τα πυρά προέρχονταν από περιοχή κοντά στην κατοικία του Καντάφι. Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας δέχτηκαν νέες επιθέσεις από αυτό που αποκάλεσε «σταυροφόρο εχθρό». Αυτές οι επιθέσεις «δεν πρόκειται να τρομάξουν το λιβυκό λαό», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.Μια βάση του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης που βρίσκεται 10 χλμ ανατολικά της Τρίπολης, χτυπήθηκε από βομβαρδισμούς το βράδυ της Δευτέρας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τις φλόγες να υψώνονται στο χώρο της βάσης. Η ναυτική Βάση της Μπουσέτα χτυπήθηκε (λίγο μετά τις 19:00 GMT), σύμφωνα με πολλούς μάρτυρες.
Οι συμμαχικές δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας», για την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη Λιβύη, έπληξαν δύο εγκαταστάσεις με ραντάρ της λιβυκής αεράμυνας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι, στα ανατολικά της χώρας κοντά στην πόλη της Βεγγάζης, αργά τη νύχτα της Δευτέρας, όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα. Η Βεγγάζη αποτελεί από την έναρξη της κρίσης στη Λιβύη το προπύργιο των επαναστατών κατά του καθεστώτος του Καντάφι.
Η λιβυκή κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι η διεθνής Συμμαχία βομβάρδισε την Τρίπολη. Πυρά της αντιαεροπορικής άμυνας που ακολουθήθηκαν από εκρήξεις, ακούστηκαν το βράδυ στην περιοχή της κατοικίας του ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη, σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Αl Arabiya μετέδωσε ότι η δυτική λιβυκή πόλη Μισράτα ελέγχεται τώρα από δυνάμεις πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι. Το δίκτυο επικαλέστηκε έναν εκπρόσωπο των δυνάμεων του Καντάφι. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες, και λόγω έλλειψης επικοινωνίας, η πληροφορία δεν μπόρεσε να ελεγχθεί αμέσως. Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν νωρίτερα ότι οι δυνάμεις του Καντάφι άνοιξαν πυρ σε ένα πλήθος άοπλων ανθρώπων στην Μισράτα και χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες εναντίον των αεροπορικών βομβαρδισμών.Η διεθνής Συμμαχία, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και τη Βρετανία, βομβάρδισε, τη Δευτέρα, την πόλη της Σέμπχα (750 χλμ νότια της Τρίπολης), προπύργιο της φυλής των Γκουεντέτφα του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης. «Από το Σάββατο, η εχθρική Συμμαχία έκανε αεροπορικές επιδρομές και έριξε πυραύλους στην Τρίπολη, τη Ζουάρα, τη Μισράτα (δυτικά), τη Σύρτη και την Σέμπχα, βάζοντας κυρίως ως στόχο τους αερολιμένες», δήλωσε ο Μούσα Ιμπραήμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Ναι. Η Σέμπχα βομ
Keywords
Τυχαία Θέματα