Τελος... καλο ολα καλα στην χθεσινη συναντηση των πολιτικων αρχηγων...

10:33 12/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
«Θα κάνουμε... ό,τι περνά από το χέρι μας... για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος... μετά το πέρας της χθεσινής συνάντησης των...
τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι...«αφετηρία» για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων του μνημονίου
είναι... η παράταση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής...
Έτσι απομακρύνθηκαν... όλα τα κακά σενάρια που ακούστηκαν για δήθεν διαφωνία του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα!
Ενώ ξεκαθάρισε με την δήλωσή του και την υποστήριξή του ο κύριος Βενιζέλος στον υπουργό των Οικονομικών λέγοντας ότι... «έχει την ικανότητα και την εμπειρία ο κύριος Στουρνάρας να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική όπως ακριβώς την έχουμε συμφωνήσει και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί» διευκρινίζοντας έτσι ουσιαστικά την αρχική του δήλωση στην Ιπποκράτους στην οποία ανέφερε... «πρώτα η επιμήκυνση και μετά η συζήτηση με τους δανειστές» αφήνοντας αιχμές για διαφωνία του σε θέματα τακτικής και χειρισμών του υπουργού Οικονομικών!
Έτσι... συμφωνήθηκε ρητά από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να λαμβάνονται... πρώτα οι αποφάσεις για τη δανειακή σύμβαση σε επίπεδο των τριών πολιτικών αρχηγών και στη συνέχεια αυτές.... να εκτελούνται από τον υπουργό Οικονομικών αποφασίστηκε επίσης να δοθεί μάχη ώστε.... να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.
Από την πλευρά του... ο κύριος Κουβέλης τόνισε ότι... η προγραμματική σύγκλιση των τριών κομμάτων «παραμένει στο ακέραιο με αυτήν πορευόμαστε» ενώ άφησε αιχμές εναντίον όσων «ανακάλυψαν όψιμα την επαναδιαπραγμάτευση» ζητώντας να εγκαταλείψουν την τακτική τους γιατί υπονομεύει τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας στο εξωτερικό χαρακτηριστικά δήλωσε και πρόσθεσε «η αναδιαπραγμάτευση θα γίνει» συμπληρώνοντας ότι... «θα είναι μια σκληρή επίμονη και επίπονη διαδικασία», «ο τόπος πρέπει να ζήσει η κοινωνία πρέπει να σηκωθεί όρθια και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πορευθεί χωρίς ταλαντεύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αργά χθες το βράδυ... προανήγγειλε και νέα συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων στα μέσα της επόμενης εβδομάδας «στην οποία θα εξειδικευτούν οι ενέργειες για να επανέλθει σε τροχιά το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας» τόνισε ενώ ερωτήθηκε επίσης για το πότε θα τεθεί επισήμως το αίτημα για επιμήκυνση και δήλωσε «Ο κοινός στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης θα επιτευχθεί»!

Πολύς θόρυβος.. για το τίποτα λέμε εμείς (αφού μέσα από φήμες παραιτήσεων) δόθηκε εικόνα... διαφωνίας ας μη ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση είναι προϊών συναίνεσης τριών κομμάτων αρα και προϊών ανάλογων τριμελών συναντήσεων στο Μαξίμου!

Σας ευχαριστώ...
Keywords
Τυχαία Θέματα