Τεραστια η ευθυνη του μεϊμαρακη για την εικονα διασπασης της νδ στη μαδριτη

ΩΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Ο 64ΧΡΟΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ... ΜΠΑΚΑΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '50
Στον Β. Μεϊμαράκη πέφτει το βάρος της απαράδεκτης εικόνας που εξέπεμψε τόσο στο ταξίδι όσο και στην παραμονή της στη Μαδρίτη η ΝΔ. Με λογικές πολιτευτή της δεκαετίας...
του
'50 ο Μεϊμαράκης αντί να καλέσει όλους τους υποψηφίους αρχηγούς, ως μεγαλύτερος που είναι να κινηθούν ενωτικά και όλοι μαζί στο διήμερο εκλογικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αντίθετα έδειξε την χειρότερη εικόνα του επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρήγμα μεταξύ τους.
Η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε την εικόνα μιας διχασμένης ομάδας που οδεύει στην εκλογική αναμέτρηση της 22ας Νοεμβρίου με πολλά παρασκηνιακά και δημόσια κτυπήματα, ενώ είναι εμφανής η ψυχολογική και όχι μόνο πολιτική απόσταση που χωρίζει τους υποψηφίους.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας που βρέθηκαν στην Ισπανική πρωτεύουσα, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν πήγε λόγω ίωσης και πυρετού, όπως επισήμως μεταδόθηκε από το γραφείο του, ακολούθησαν διαφορετικό πρόγραμμα και ενίσχυσαν την άποψη περί «ξένων στην ίδια πόλη».
Ο Α. Γεωργιάδης το είπε ευθέως και το ανέδειξε αρχικά με ένα tweet, σημειώνοντας πως η πρόσκληση του Β. Μεϊμαράκη να συμμετάσχουν στο συνέδριο του ΕΛΚ όλοι οι υποψήφιοι ήταν απλά προσχηματική. Είχε προηγηθεί στο ξενοδοχείο που έμενε η ελληνική αποστολή διάλογος του κ. Γεωργιάδη με τον Β. Μεϊμαράκη, παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Κουμουτσάκου.
«Ήρθαμε στη Μαδρίτη και δεν κάναμε μια κοινή δράση, δεν κινηθήκαμε ως ενιαία ομάδα, δεν μας σύστησες ούτε σε έναν ευρωπαίο ηγέτη» είπε ο Α. Γεωργιάδης στον Β. Μεϊμαράκη που του απάντησε: «Το πρόγραμμά μου ήταν πολύ φορτωμένο λόγω των υποχρεώσεων στο ΕΛΚ. Εδώ δεν ήρθαμε για κοινές δράσεις, αλλά για να πάρετε μια εικόνα των ευρωπαϊκών θεμάτων και διαδικασιών».
Πάντως και από την πλευρά του Α. Τζιτζικώστα αφήνονται αιχμές για την έλλειψη συλλογικότητας, ενώ ο 37χρονος περιφερειάρχης κινήθηκε έχοντας και αυτός δικό του πρόγραμμα και συναντώντας πρόσωπα – κλειδιά στο μηχανισμό της Ε.Ε. που ανήκουν στις τάξεις του ΕΛΚ.
Η κίνηση του Α. Γεωργιάδη να δημοσιοποιήσει τη συνομιλία του και να αφήσει αιχμές για έλλειψη συλλογικότητας στη Ν.Δ. προκάλεσε ενόχληση στον Β. Μεϊμαράκη που όμως δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, λόγω της παρουσίας του στο ΕΛΚ, όπου κινήθηκε όχι ως μεταβατικός αλλά ως πρόεδρος με πλήρης αρμοδιότητες.
Σ.Σ. Fimotro : πάντα έτσι λειτουργούσε ο Βαγγέλας. Με την λογική του... μπακάλη και μάλιστα της δεκαετίας του 50!
Keywords
Τυχαία Θέματα