''θα γκρεμιστουν οι φουρνοι αν δουμε τον σαμαρα να διαπραγματευεται''...

19:20 27/5/2014 - Πηγή: Fimotro
«Θα γκρεμιστούν οι φούρνοι αν δούμε τον κ. Σαμαρά να πάει να διαπραγματεύεται».
Τα παραπάνω δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να διαπραγματευτούν...
μαζί ο πρωθυπουργός με τον κ. Τσίπρα για το θέμα του χρέους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό
σταθμό Real Fm, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι ο κ. Σαμαράς δεν διαπραγματευόταν ποτέ και αυτό -όπως τόνισε- «δεν είναι απλώς ένα ευφυολόγημα, είναι μια πραγματικότητα»

«Πότε δεν διαπραγματεύτηκε κάτι προς όφελος της χώρας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ο δεύτερος δεν μπορεί να διαπραγματεύεται».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, «η υπόθεση της διαπραγμάτευσης ανήκει σε αυτούς, οι οποίοι εκπροσωπούν με έναν αξιόπιστο, με έναν φερέγγυο -πολιτικά- τρόπο τα συμφέροντα της χώρας και νομίζω ότι μετά το προχθεσινό αποτέλεσμα αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουρλέτης, έκανε λόγο για μία ιστορικών διαστάσεων νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως για πρώτη φορά ένα κόμμα της αριστεράς αναδείχθηκε πρώτο, αλλά και ότι υπήρχε μια σαφής καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «δεν έχουν αντιληφθεί το μήνυμα της κάλπης», με το να ισχυρίζονται -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- πράγματα που όταν ακούγονται σε ένα πρώτο επίπεδο «προκαλούν ένα μειδίαμα».

«Μου δημιουργείται, πράγματι, απορία όταν βλέπω και τον κ. Βενιζέλο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αμφισβητούν αυτό το αποτέλεσμα, διότι θυμάμαι πάρα πολύ καλά -και ίσως να το θυμόσαστε και εσείς – ότι το 2009 στις ευρωεκλογές ο κ. Βενιζέλος μετά το τότε αποτέλεσμα είχε χρησιμοποιήσει τον όρο της δυσαρμονίας ανάμεσα στην τότε κυβέρνηση και στο αποτέλεσμα των τότε ευρωεκλογών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη ότι το αποτέλεσμα των εκλογών συνιστά ανατροπή ως προς τους πολιτικούς συσχετισμούς, «διότι προκύπτει ένας νέος πολιτικός χάρτης, τον όποιον είδαμε να διαμορφώνεται για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2012 και τώρα πλέον αποτυπώνεται με έναν σταθερό και σαφή τρόπο».

Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, τη στιγμή που όλοι οι άλλοι πολιτικοί χώροι βρίσκονται πραγματικά σε μια διαδικασία μετάλλαξης και υποχώρησης, «ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε ισχυρή, κοινωνικά γειωμένη δύναμη της πολιτικής ζωής και βάζει πόδι για την ολοκλήρωση αυτού που εμείς ονομάζουμε ανατροπή στο αμέσως επόμενο διάστημα».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα