Θεοδωρακης : η κυβερνηση να τολμησει να κανει διαλογο με αυτους που εξαπατησε...

11:50 2/2/2016 - Πηγή: Fimotro
ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ
«Είπαμε και στη Βουλή ότι η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό κάνει ουσιαστικά...
ένα εισπρακτικό ντου στους ανθρώπους της δουλειάς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και αυτή είναι η μεγάλη μας άρνηση: να συναινέσουμε σ' ένα ασφαλιστικό που είναι ουσιαστικά ένα νέο φορολογικό» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους προέδρους των Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Αθήνας-Πειραιά.

«Θα
πρέπει η κυβέρνηση να τολμήσει να κάνει διάλογο με όλους αυτούς που εξαπάτησε. Και διάλογος δεν σημαίνει "ελάτε στο γραφείο μου να σας κεράσω καφέ", διάλογος σημαίνει συγκεκριμένες προτάσεις, να έχει ανοιχτά τα αυτιά της για τις συγκεκριμένες αντιπροτάσεις που γίνονται είτε από το χώρο της αγροτιάς είτε από το χώρο της γραβάτας όπως υποτιμητικά τους αποκαλεί η κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σημασία έχει να βρεθεί, κάποια στιγμή, κάποιος στην κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια χωρίς αυτούς τους ανθρώπους, χωρίς μια συγκεκριμένη οχυρωμένη πολιτική υπέρ των μικρομεσαίων. Τα κλειδιά του μνημονίου βρίσκονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως βρίσκονται στα χωράφια και στην παραγωγή» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Για τις προτάσεις του Ποταμιού σχετικά με το ασφαλιστικό, εκτίμησε ότι στην πραγματικότητα
«δεν έχουμε ένα συγκεκριμένο ασφαλιστικό, για να μπορέσουμε να κάνουμε τροποποιητικές προτάσεις. Η διάθεσή μας πάντως είναι ακόμα και αυτό το κακό ασφαλιστικό, όταν το φέρει (η κυβέρνηση), να προτείνουμε κάποιες διορθώσεις».

Εκ μέρους των Επιμελητηρίων, ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι για ένα φορολογικό και όχι γα ένα ασφαλιστικό σύστημα. Όπως είπε: «Όταν λέμε ασφαλιστικό, σημαίνει δίνω και παίρνω. Δηλαδή, δίνω κάποια χρήματα και έχω σαν αντάλλαγμα είτε κοινωνικές παροχές είτε κάποιες συνταξιοδοτικές. Εδώ δεν μιλάμε για ασφαλιστικό. Μιλάμε για φορολογικό. Γιατί όταν τα χρήματα που δίνεις, δεν είναι σε αυτή την κατηγορία, κακώς μιλάμε για ένα πρόβλημα ασφαλιστικό για τις επιχειρήσεις. Είναι ένα φορολογικό αυτό που κατεβαίνει με τον μανδύα του ασφαλιστικού».

Εξήγησε, δε, ότι «τα αποτελέσματα αυτής της κυβερνητικής πολιτικής δεν θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Άλλωστε, είναι η πρώτη φορά που αγρότες μαζί με τους διαδηλωτές της γραβάτας συνυπάρχουν στο δρόμο και αυτό θα μπορούσε να το καταφέρει κανείς μόνο με μια τόσο βάρβαρη πολιτική».
Keywords
Τυχαία Θέματα