«θετικη» η μαυριτανια στην εκδοση του σενουσι

08:08 21/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο πρόεδρος της Μαυριτανίας Μοχάμεντ Ουλντ Άμπντελ Αζίζ συμφώνησε να εκδοθεί στη Λιβύη ο Αμπντάλα αλ Σενούσι, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, γράφει στον λογαριασμό του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της λιβυκής...
κυβέρνησης. Ο αντιπρόεδρος Μουστάφα Αμπού Σαγκούρ γράφει στο Τwitter ότι "συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Μαυριτανίας και εκείνος συμφώνησε για την έκδοση
του Σενούσι στη Λιβύη".
Κυβερνητικός αξιωματούχος στη Λιβύη επιβεβαίωσε ότι η ανακοίνωση στο Twitter είναι επίσημη.
Νωρίτερα σήμερα,μετά τη συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Λιβύης, Μουστάφα Άμπου Σάγκουρ με τον πρόεδρο της Μαυριτανίας Μοχάμεντ Ουλντ Άμπντελ Αζίζ , η Μαυριτανία υποσχέθηκε στη Λιβύη μια "καλή έκβαση" στις συνομιλίες για το αίτημα της Τρίπολης να της παραδοθεί ο Αμπντάλα αλ-Σενούσι, προκειμένου να δικαστεί από λιβυκό δικαστήριο.
Ο Σενούσι, που θεωρείτο το δεξί χέρι του Καντάφι, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Νουαξότ μετά την άφιξή του στη Μαυριτανία, την περασμένη Παρασκευή, από το Μαρόκο.
Η Γαλλία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήρο (ICC) έχουν ζητήσει επίσης να τους παραδοθεί ο Σενούσι. Το ICC του έχει ασκήσει δίωξη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, καθώς φέρεται να συμμετείχε, το 1989, στη βομβιστική επίθεση εναντίον αεροσκάφους στην οποία σκοτώθηκαν 54 Γάλλοι υπήκοοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα