Θετικο το ταξιδι του αντωνη σαμαρα στο...καταρ

16:07 30/1/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,Για... να φτιαχτεί ένα κτίριο χρειάζεται πρώτα κατασκευαστούν "γερές βάσεις"...αυτό έκανε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στο Κατάρ για όσους βιάζονται να φέρει...
στη χώρα μας ο πρωθυπουργός όλο το πλούτο του Κατάρ!Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Κατάρ.Ο Αντώνης Σαμαράς
δήλωσε:Είναι σημαντική ημέρα, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσουμε κάτι νέο, με ένα νέο τρόπο σκέψης και δράσης» ανέφερε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι «μπορούμε να δώσουμε μία νέα δυναμική στις επενδύσεις και στις επιχειρηματικές ευκαιρίες.Οι Έλληνες επιχειρηματίες που βρίσκονται σήμερα στο Κατάρ είναι οι καλύτεροι. Οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά πεδία για ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις τους.Και οι δύο αγαπούν τη ζωή, το εμπόριο και τη θάλασσα.Τώρα προχωράμε, αλλά θα γίνουν σταθερά βήματα, θα πάμε σχέδιο με σχέδιο.
Όπως αναφέραμε και χθές προωθείται το σχέδιο για τη δημιουργία ενός... κοινού επενδυτικού ταμείου, με κεφάλαια 1 δις δολάρια από τις δύο χώρες, που θα επενδύσει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Η ηγεσία του Κατάρ εξακολουθεί να επιμένει σε διακρατικές συμφωνίες, κατανοεί, όμως, τις δυσκολίες που υπάρχουν στην Ελλάδα λόγω των δεσμεύσεών της από τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Το Εμιράτο έχει εκδηλώσει συγκεκριμένο ενδιαφέρον για ορισμένα από τα... 37 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδος και τις 48 μαρίνες που είναι προς αποκρατικοποίηση από την ελληνική κυβέρνηση.
Εκδηλώθικε ενδιαφέρον από την πλευρά του Εμιράτου για τη δημιουργία σταθμού υγροποιημένου αερίου στην Ελλάδα -όχι, όμως, στον Αστακό- στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη.
Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στην ηγεσία του Κατάρ φακέλους με συγκεκριμένα σχέδια, που έχουν αναπτύξει Έλληνες επιχειρηματίες και στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν ιδιωτικά ή κρατικά κεφάλαια του Εμιράτου. Είναι τομείς, όπως το φάρμακο, η υγεία, ο τουρισμός, η ενέργεια, ακόμη και εμπορικά κέντρα (Mall).

Πάντως ιδιαίτερα θετικά ειναι τα σχόλια τον... Αντώνη Σαμαρά δημοσίευμα του Bloomberg .«Ίσως την τελευταία ελπίδα της Ελλάδας» αποκαλεί τον Αντώνη Σαμαρά δημοσίευμα του Bloomberg. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής του London School of Economics,Κέβιν Φέδερστοουν, εξηγεί στο δίκτυο ότι... «είναι ίσως η τελευταία ελπίδα για όποιον πιστεύει ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι η παραμονή της στη ζώνη του ευρώ».
Ενώ αναφέρει ότι σε περίπτωση που... «ο Σαμαράς πέσει, δεν είναι καθόλου σαφές ποιος θα μπορούσε να τον διαδεχθεί».
Στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχει αναφορά στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τον περασμένο Ιούνιο, όταν ανακοίνωσε στους υπουργούς του τη μείωση των αποδοχών τους κατά 30% λέγοντάς τους ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καλές προθέσεις, αλλά θέλει αποτελέσματα.
Σημειώνει, επίσης, ότι έχουν σιγήσει, τουλάχιστον προσωρινά, επενδυτές, οικονομολόγοι και πολιτικοί που προέβλεπαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!
Το Bloomberg τονίζει ότι... «ένα από τα προσόντα του κ. Σαμαρά είναι η ικανότητά του να επικεντρώνεται στο παρόν και όχι να στέκεται στο παρελθόν»!Είναι σίγουρο λέμε εμείς ότι μπαίνουν γερές επιχειρηματικές βάσεις...!Σας ευχαριστώ..
Keywords
Τυχαία Θέματα