Τι θα '' αξιοποιησει '' ο σαμαρας...

20:57 12/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Σε χρόνο ρεκόρ, ως το τέλος Αυγούστου, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει 77 νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να αρθούν τα '' γραφειοκρατικά '' εμπόδια και να ανοίξει ο δρόμος των αποκρατικοποιήσεων ...
για όλα τα φιλέτα του Δημοσίου.
Σύμφωνα με την Real News προωθούνται άρσεις περιορισμών για όλα ανεξαιρέτως τις αποκρατικοποιήσεις. Στις 77 ρυθμίσεις που αίρουν περιορισμούς κατονομάζονται όλα τα '' ασημικά '' του κράτους :
ΟΠΑΠ, Κρατικά Λαχεία, ΕΛΤΑ.
ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, λιμάνια, αεροδρόμια, ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΔΙΕ.ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, Εγαντία Οδός, ΛΑΡΚΟ, ακίνητα του Δημοσίου, IBC, Αφάντου Ρόδου, Κασσιόπη Κέρκυρας, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κλπ.
Τα πρώτα 10 έργα τα οποία θεωρούνται πιο ώριμα τα παρουσίασαν αναλυτικά στη σύσκεψη των αρχηγών ο νέος πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), καθηγητής Τάκης Αθανασόπουλος και ο νέος διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Εμίρης.
Να σημειωθεί ότι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που ζητά ο πρωθυπουργός καταργείται πλέον και το ελάχιστο ποσοστό που σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να παραμένει στο Δημόσιο και το οποίο κυμαινόταν γύρω στο 51%. Επίσης καταργείται και το άρθρο 11 του ν.3136/2008, το οποίο προέβλεπε ότι για τις εταιρείες στρατηγικού χαρακτήρα και ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με εθνικά δίκτυα υποδομών για να αποκτήσει ιδιώτης ποσοστό άνω του 20% θα έπρεπε να δώσει την έγκριση της η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.
Μετά από όλα αυτά ο στόχος είναι προφανής : ξεπουλάμε όσο-όσο και μάλιστα καταργώντας άρον-άρον κάθε ασφαλιστική δικλίδα προστασίας του δημόσιου πλούτου.
Keywords
Τυχαία Θέματα