Τηλεοραση: δεν σταθηκε στο υψος τησ!


Γράφει ο Κ.Π.
Όσοι παρακολουθούν τηλεόραση θα έχουν διαπιστώσει ότι έχει μια ιδιαίτερη επικριτική στάση εναντίον της Δικαιοσύνης. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι η στρατηγική των καναλιών, η προσωπική επιλογή και...
«ελεύθερη» βούληση των παρουσιαστών και αστυνομικών, δικαστικών ρεπόρτερς. Εκείνο που είναι ιδιαίτερα εμφανές, είναι το πάθος και τα υποτιμητικά σχόλια με τα οποία αναφέρονται πολλές φορές στις αποφάσεις της δικαιοσύνης που αφορούν τη Χ.Α.

Κριτική όλοι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε. Άλλο όμως κριτική και άλλο επίθεση, γιατί δεν μας αρέσει μια απόφαση, του τύπου «ακατανόητη»
«άσχετη» «λυπάμαι» «ντροπή» «δεν το κατανοώ» και πολλές άλλες ακατονόμαστες λέξεις.

Για τον Βασίλη Παπαγιωργόπουλο που έφαγε ισόβια και όλοι είπαν ότι ήταν η μεγαλύτερη αδικία δεν επέκριναν τη δικαστική απόφαση. Από την ημέρα που έμειναν ελεύθεροι οι τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές και έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους για εγκλεισμό, δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε...

Αποκορύφωμα, τα δελτία ειδήσεων σε ένα παραλήρημα και ξέσπασμα «αγάπης» για τη δικαιοσύνη με αφορμή τη Χ.Α.

Αυτό φαίνεται σε τηλεαστέρες, που έχουν μία επιθετικότητα, αφρίζουν και εκνευρίζονται, χάνοντας τον έλεγχο και την ψυχραιμία τους αναφερόμενοι στη συγκεκριμένη οργάνωση, για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Ξένες γλώσσες μιλάνε, όλοι, ας παρακολουθήσουν δελτία ειδήσεων και εκπομπές διεθνών τ/ο δικτύων και θα μάθουν τρόπους συμπεριφοράς και αντιμετώπισης τ/ο κρίσεων.

Η έρευνα, οι αποκαλύψεις και ότι συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας είναι, δημοσιογραφικά και δεοντολογικά θεμιτό, μέσα στα πλαίσια της αντικειμενικής και πλουραλιστικής ενημέρωσης. Όταν όμως έχει άλλους στόχους, παραπλάνηση η παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης, τότε κάνει κακό στη Δημοκρατία!
Keywords
Τυχαία Θέματα