Τις θεσεις των συνδεσμων νεων επιχειρηματιων ακουσε η τροικα

05:57 24/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Προτάσεις για βελτίωση του κλίματος για τους νέους επιχειρηματίες παρουσίασε στην τρόικα η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ), στην οποία εξέθεσαν τα «χρόνια εμπόδια» στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Ο Σύνδεσμος υπογράμμισε τη θέση του για κατάργηση του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου στην...
ίδρυση ΕΠΕ ή ΑΕ, πτωχευτικό κώδικα που θα προφυλάσσει τους έντιμους επιχειρηματίες και στρατηγική προσέλκυσης και θωράκισης της χρηματοδότησης
καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών.

Στη συνάντηση τη Δευτέρα, επικεφαλής από την πλευρά της τρόικας ήταν ο Μαρκ Φλάναγκαν (ΔΝΤ) με επικεφαλής των εκπροσώπων της ΟΕΣΥΝΕ τον Ε.Αχιλλόπουλο. Στην αντιπροσωπεία της τρόικας συμμετείχε και η Μαρία Ασημακοπούλου, προϊσταμένη Οικονομικής Πολιτικής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες.

Η ομοσπονδία, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, εξέθεσε στην τρόικα την πρότασή της για κατάργηση του 1% φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου στο στάδιο ίδρυσης μίας ΕΠΕ ή ΑΕ αλλά και σε μελλοντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την εφαρμογή του πτωχευτικού δικαίου στο πρότυπο της Αγγλίας και του Καναδά, ώστε να δίνεται δεύτερη ευκαιρία στους τίμιους επιχειρηματίες και διαγραφή των χρεών τους και προς το δημόσιο σε περίπτωση που δεν υπάρχει αποδεδειγμένα δόλος.

Οι νέοι επιχειρηματίες επίσης την πρότασή τους για κατάργηση της ποινικής δίωξης και προσωποκράτησης για χρέη προς τον ΟΑΕΕ για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες και εφαρμογή του γερμανικού ή βρετανικού μοντέλου για την ασφάλιση των ελευθέρων επαγγελματιών, επιχειρηματιών με προσαρμογή των ασφαλιστικών τους εισφορών ανάλογα με το εισόδημα της επιχείρησης.

Η ομοσπονδία αναφέρθηκε επίσης στην «παντελή έλλειψη» κεφαλαίων υψηλού κινδύνου για νέες καινοτόμες ιδέες στα στάδια σποράς και εκκίνησης, βάσει των στοιχείων του ΟΟΣΑ και της Eurostat, και παρουσίασε το μηχανισμό συλλογικής αξιολόγησης και χρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών iDea Framework ως την «πιο δημοκρατική και διαφανή λύση στο παραπάνω πρόβλημα, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

«Ήταν φανερό σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης ότι άκουγαν για πρώτη φορά, από τον Μάιο του 2010 που υπογράφηκε το πρώτο μνημόνιο, για τα παραπάνω βασικά σημεία δυσλειτουργίας του ελληνικού επιχειρείν. Η τρόικα δείχνει πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα των νέων καινοτόμων και εξωστρεφών επιχειρήσεων, όχι μόνο διότι θα αποτελέσουν την ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και το κυριότερο αντίδοτο στη συνεχώς αυξανόμενη ανεργία των νέων» ανέφερε σχετικά η ΟΕΣΥΝΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα