Το ειναι και το φαινεσθαι...

17:43 11/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Το ζούμε και αυτό, υπουργός του ΠΑΣΟΚ , αναπληρώτρια υπουργός για την ακρίβεια η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου παραιτείται, το ΠΑΣΟΚ τύπου Κατσέλη καταψηφίζει, το ΛΑΟΣ αποστασιοποιείται και οι υπουργοί του παραιτούνται έχοντας...
ήδη υποστηρίξει και υπογράψει το Μνημόνιο,
ενώ δύο από αυτούς ετοιμάζονται, παρά την παραίτηση σους, να ψηφίσουν τα περαιτέρω και ναι, η ΝΔ, ακολουθώντας την κατηφόρα της που δεν έχει τέλος, ετοιμάζεται να επιβάλλει κομματική πειθαρχία ώστε να παραμείνει βασιλικότερη του βασιλέως.
Αυτά είναι όλα όσα βλέπουμε, αυτά που ενεργοποιούν το κεντρικό νευρικό μας σύστημα και αυτά που κάθε μέρα, τα ολοένα και περισσότερο έκπληκτα μάτια και αυτιά μας, ανέχονται και επεξεργάζονται με ταχύτητα έτους φωτός. Δεν είναι όμως αυτά που βλέπουμε η ουσία. Ποτέ δεν ήταν άλλωστε. Τα σημαντικά κρύβονται πίσω από τις γραμμές, πίσω από τα παγωμένα χαμόγελα, πίσω από τα φοβισμένα βλέμματα, πίσω από τα γεμάτα στόμφο λόγια. Και ο τόπος αυτός, είναι γνωστό, ότι πρέπει να φυλάγεται από τα '' ψιλά '' γράμματα και κυρίως από όλα αυτά που ούτε φαίνονται, αλλά και ούτε λέγονται. Γιατί εκεί ακριβώς βρίσκεται και η ουσία, αλλά και η παγίδα.
Έτσι το ΠΑΣΟΚ, το Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, γίνεται αντιμνημονιακό τώρα που έρχονται τα δύσκολα, στο εσωκομματικό- εκλογικό πεδίο, αλλά και σε σχέση με την σοβαρότατη πιθανότητα εμπλοκής του Γ. Παπανδρέου με την Δικαιοσύνη. Το ΛΑΟΣ τώρα και ο Γ. Καρατζαφέρης, ντύνονται και αυτοί την αντιμνημονιακή στολή, καθώς βλέπουν στις δημοσκοπήσεις την πανωλεθρία που έρχεται. Η ΝΔ πάλι, στην δυσκολότερη θέση, στριμωγμένη στη γωνία, έτσι όπως τα κατάφερε ο Α. Σαμαράς, δεν ξέρει τι ακριβώς να κάνει το δίκοπο μαχαίρι της εκλογικής νίκης που θα της κληρώσει οσονούπω και που μόνο ως καυτή πατάτα θα την διαχειριστεί, αν βεβαίως, καταφέρει να την διαχειριστεί. Γιατί καθώς είναι, κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι δε θα μπορέσει να έχει εκλογική αυτοδυναμία, θα αναγκαστεί να συμμαχήσει είτε με τη Σκύλλα, είτε με τη Χάρυβδη και εννοώ φυσικά το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Σε όλο αυτό το απολύτως εικονικό πολιτικό περιβάλλον, σκάει μύτη και ο Φώτης Κουβέλης, με τα εντυπωσιακά προεκλογικά του ποσοστά, τα οποία, σχεδόν σίγουρα, μετά τις εκλογές θα προσγειωθούν στα γνωστά σε όλους μας βαρομετρικά χαμηλά του κόμματος του. Ό,τι περισσότερο καταφέρει να πάρει, θα είναι από κάποιους από τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ, για τους οποίους θα λειτουργήσει ως χοάνη, όπως ακριβώς γινόταν μέχρι τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος λειτουργούσε ως παράρτημα του ΠΑΣΟΚ. Ρόλο βεβαίως που δεν μπορεί να παίξει πια, αφού το εικονικό πολιτικό μας σκηνικό τον έντυσε κι αυτόν, τα τελευταία δύο χρόνια, με την στολή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απέναντι στα μνημονιακά κόμματα του ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
Και τώρα γιατί εγώ νομίζω, ότι στον τόπο αυτό, αυτό το συνεχές παιχνίδι ανάμεσα στο είναι και στο φαίνεσθαι έχει κάνει τελικά το ένα να είναι μονίμως το άλλο ; Κάνοντας βεβαίως και εμάς τους ίδιους, ως
Keywords
Τυχαία Θέματα