''το φυσικο αεριο δεν ειναι λαχειο''...

17:23 9/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Οι προοπτικές από το φυσικό αέριο της Κύπρου δεν ισοδυναμούν με λαχείο, αλλά θέλουν προσεκτικούς χειρισμούς και καλά σχεδιασμένη στρατηγική, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ...
τονίζοντας ότι «δεν εναποθέτουμε και δεν πρέπει να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για ανάκαμψη της οικονομίας στις ενεργειακές προοπτικές και μόνο».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι προοπτικές που σχετίζονται με την ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ είναι
εξαιρετικά σημαντικές για την οικονομική προοπτική της Κύπρου, όμως, όπως τόνισε, «με κανένα τρόπο δεν ισοδυναμούν αυτές οι οικονομικές εξελίξεις με ένα λαχείο που έχουμε κερδίσει».

«Είναι μια σημαντικότατη προοπτική και μια πρόκληση που επιβάλλει σοβαρή, μελετημένη προσέγγιση εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτή ακριβώς είναι η προσέγγιση της Κυβέρνησης. Δεν αντικρίζουμε την προοπτική του φυσικού αερίου ως εκείνη που έτσι απλά, από τη μια μέρα στην άλλη, θα μας οδηγήσει σε έξοδο από την δύσκολη οικονομική κατάσταση», είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η πολιτική για τη μεταρρύθμιση και εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας πρέπει να συνεχιστεί.

Πρόσθεσε ακόμη ότι μια οικονομία που αποκαθιστά και ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη, και κυρίως τη διεθνή εμπιστοσύνη, είναι εκείνη που θα επιτρέψει την ανεμπόδιστη υλοποίηση των σχεδιασμών σε σχέση με την ενέργεια αλλά και εκείνη που θα επιτρέψει την ομαλή απορρόφηση -στην ώρα τους- των εσόδων που θα προκύψουν από το φυσικό αέριο.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το γεγονός πως οι σχεδιασμοί των μεγάλων εταιρειών, στις οποίες έχουν αδειοδοτηθεί τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, επισπεύδονται, τους επιτρέπει να είναι αισιόδοξοι.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα