ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕ ΞΑΝΑ 'ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ' ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ

12:42 8/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Τον θάνατο πέντε ανταρτών από τα πυρά του ΝΑΤΟ καταγγέλουν οι αντικαθεστωτικοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι άντρες τους έχασαν τη ζωή τους όταν οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις βομβάρδισαν μια σειρά από τα δικά τους τανκς, ανάμεσα στην Μπρέγκα και την Ατζαμπίγια στην Ανατολική Λιβυη...

"Το ΝΑΤΟ μας χτύπησε. Ήμασταν στα οχήματά μας κοντά στην Μπρέγκα", ανέφερε στο Reuters
ένας τραυματισμένος ατικαθεστωτικός από το νοσοκομείο της Ατζαμπίγια.
"Το ΝΑΤΟ είναι ψεύτες. Είναι με τον Καντάφι", ανέφερε ένας άλλος επαναστάτης.
Πάντως, ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών, επεσήμανε ότι το αιματηρό αυτό συμβάν, δεν προκάλεσε ένταση με το ΝΑΤΟ, ωστόσο, ζητούν εξηγήσεις.
"Υποθέτουμε ότι το ΝΑΤΟ το έκανε αυτό κατά λάθος, ότι ήταν 'φιλικά πυρά'", ανέφερε ο Abdel Fattah Younes.Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα που το ΝΑΤΟ βομβάρδιζει "κατα λάθος" τους αντικαθεστωτικούς. Δεκατρείς αντάρτες σκοτώθηκαν το Σάββατο από πυρά του ΝΑΤΟ, στην ίδια τοποθεσία.
Διοικητής των ανταρτών δήλωσε στο BBC ότι είδε τέσσερις όλμους να εκτοξεύονται εναντίον των αντικαθεστωτικών, λέγοντας πως έχουν σκοτωθεί πολλοί και τραυματιστεί ακόμα περισσότεροι.
Σύμφωνα πάλι με τους επαναστάτες, από την πλευρά του το ΝΑΤΟ ζήτησε συγνώμη αλλά δεν έδωσε περισσότερες εξηγήσεις, επισημαίνοντας ότι θα ερευνήσει το περιστατικό.
Την ίδια στιγμή, χιλιάδες πολίτες της Αντζνταμπίγια εκκενώνουν την πόλη καθώς υπάρχει φήμη ότι οι δυνάμεις του Καντάφι προετοιμάζουν σφοδρή επίθεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα