Το πρωι του σαββατου εκπνεει το αυτοφωρο για τον κασιδιαρη

10:39 8/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Το Σάββατο το πρωί "εκπνέει" η προθεσμία του αυτοφώρου για τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής και υποψήφιου βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, μετά το βίαιο επεισόδιο εις βάρος της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, καθώς...
η αστυνομία εξακολουθεί να τον αναζητεί. Την άμεση σύλληψη
του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Το αδίκημα διώκεται αυτεπαγγέλτως.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Κασιδιάρης μπορεί να συλληφθεί καθώς, ως υποψήφιος, δεν απολαμβάνει βουλευτική ασυλία.

Εν τω μεταξύ, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έχει προσδιοριστεί να γίνει, την ερχόμενη Δευτέρα, η δίκη του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης στο Εφετείο αφορούν την εμπλοκή του σε επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στις 24 Οκτωβρίου 2007, εναντίον του τότε μεταπτυχιακού φοιτητή και σημερινού καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου Κωνσταντίνου Διαλυνά, τον οποίον είχε τραυματίσει ομάδα νεαρών χτυπώντας τον με μαχαίρι και κλομπ. Σύμφωνα με την κατηγορία, του είχαν αποσπάσει το πορτοφόλι του και άλλα προσωπικά αντικείμενα και είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο, το οποίο -όπως αποδείχθηκε από τον αριθμό της πινακίδας που κράτησαν φοιτητές αυτόπτες μάρτυρες- είχε νοικιαστεί από τον Ηλία Κασιδιάρη.
Ο καταζητούμενος εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής αρνείται ότι έχει σχέση με την υπόθεση και υποστηρίζει ότι τον ενέπλεξαν αντιεξουσιαστές, καθώς κατά τους ισχυρισμούς του απουσίαζε τότε στο εξωτερικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα