Το προβλημα της χωρας «δεν ειναι οικονομικο, ειναι πολιτικο» λεει η ντ. μπακογιαννη

Συμφωνία του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ «για όλα τα μέτρα που θα χρειαστεί να ληφθούν από το 2012 και μετά» ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας πως τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσουν στη διαπραγμάτευση για τη
νέα δανειακή...
σύμβαση. Μιλώντας την Τετάρτη στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε ως μία από τις λίγες «αχτίδες φωτός» την απόφαση της Συνόδου της 26ης/27ης Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας τη θέση της πως «η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να λειτουργήσει μέχρι να κλείσει το θέμα της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου».

«Πριν φτάσουμε στην συμφωνία της 26ης -27ης Οκτωβρίου, απ' την οποία ξεκινάει κατά κάποιο τρόπο μια νέα περίοδος, αλλά και μετά, με τα κωμικοτραγικά πολιτικά γεγονότα που ακολούθησαν, καταλάβαμε όλοι, όσοι διατηρούμε στενή επαφή με τους Ευρωπαίους ιθύνοντες, ότι ουδέποτε όσο τώρα δεν είχε γίνει τόσο εκτεταμένη και απροκάλυπτη συζήτηση, ακόμα και μεταξύ των πλέον φανατικών υποστηρικτών μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περί χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας μας από το ευρώ» είπε η Ντ.Μπακογιάννη.

Η ίδια υποστήριξε πως αυτή η στάση των Ευρωπαίων εταίρων οφείλεται στην «απραξία» από το πρώτο Μνημόνιο και έπειτα και «στο πυροτέχνημα περί δημοψηφίσματος», με το οποίο, είπε χαρακτηριστικά, «ο κ.Παπανδρέου παρ' ολίγο να τινάξει την παγκόσμια οικονομία στον αέρα».

Το πρόβλημα της χώρας «δεν είναι οικονομικό, είναι πολιτικό» τόνισε, καλώντας τις τρεις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση να συμφωνήσουν για την πολιτική που θα ακολουθηθεί.

«Πρέπει συνειδητά και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καρατζαφέρης και ο κ. Παπανδρέου, να συμφωνήσουν ότι στη διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας θα είναι και οι τρεις παρόντες, θα προτείνουν ό,τι έχουν να προτείνουν, για να μπορέσουν να συμφωνήσουν στην εφαρμοζόμενη πολιτική από εδώ και πέρα. Δηλαδή, για να το πω πιο απλά και σε όλα τα μέτρα τα οποία θα χρειαστεί να ληφθούν από το 2012 και μετά» ανέφερε η Ντ.Μπακογιάννη.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου, ανέφερε, «οφείλει να λειτουργήσει μέχρι να κλείσει, όπως έχει αναλάβει την ευθύνη, το θέμα της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας δεν θα έχουν κρύψει από τον ελληνικό λαό την αλήθεια, ...όταν δεν μπορούν να υποσχεθούν ουσιαστικά τίποτα παρά σκληρή δουλειά και συγκεκριμένο σχεδιασμό».
Keywords
Τυχαία Θέματα