Το θεμα της αλλαγης ηγεσιας στο επικεντρο του πολιτικου συμβουλιου του πασοκ

12:28 15/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Το θέμα της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και το αίτημα πολλών στελεχών του κινήματος για επίσπευση των διαδικασιών εκτιμάται πως θα κυριαρχήσει στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την Πέμπτη. Πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιμείνει στην εκλογή...
αρχηγού στις 18 Μαρτίου.

Κατά την ίδια συνεδρίαση ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος
-που έχει ταχθεί στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου και είναι ένα από τα στελέχη που ζητούν αλλαγή χρονοδιαγραμμάτων- αναμένεται να παρουσιάσει κείμενο θέσεων με τίτλο «Νέα Ελληνική Ανόρθωση» στο οποίο καταγράφει τις προτάσεις του για το μέλλον του κόμματος.

Σύμφωνα με το Έθνος, στη συγγραφή του κειμένου συμμετείχαν εκτός από τον Ανδ. Λοβέρδο, στενοί συνεργάτες του και βουλευτές, όπως οι κ. Αηδόνης, Βαρδίκος, Τσιρώνης, Τιμοσίδης και οι κ. Τζάκρη, Μαλλιώρη και Γιαννακοπούλου.

Όσον αφορά στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη στάση που τηρεί, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει διαμηνύσει στους στενούς συνεργάτες του και στους βουλευτές ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπει άμεσα σε φάση προετοιμασίας για τις βουλευτικές εκλογές.

Πάντως, όπως αναφέρουν Τα Νέα, εάν το αίτημα για επιτάχυνση της διαδικασίας ανάδειξης προέδρου γίνει αποδεκτό, τότε ενδεχομένως το Εθνικό Συμβούλιο να συνέλθει εκτάκτως το Σαββατοκύριακο για να καθορίσει τη σειρά και τον χρόνο των διαδικασιών.

Στελέχη του κινήματος υποστηρίζουν πως οι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και στις 3 ή 4 Μαρτίου. Την Τρίτη, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Εξαρχος δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ότι «αν η εκλογή της νέας ηγεσίας την οποία είχαμε προσδιορίσει μέσα στον Μάρτιο, μπορεί να έρθει μία ή δύο εβδομάδες πιο μπροστά, αυτό δεν νομίζω ότι είναι το πρόβλημα».

Πηγές που πρόσκεινται στον Ευάγγελο Βενιζέλο εκτιμούν, επίσης, ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πιθανότατα θα αποσύρει την υποψηφιότητά του. Όμως αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα πράξει η πλευρά που εκφράζεται από τον Χάρη Καστανίδη και τη Λούκα Κατσέλη.
Keywords
Τυχαία Θέματα