Τον εχρισε υποψηφιο παρα τον εκβιασμο των τριων πολιτευτων

10:54 18/4/2012 - Πηγή: Fimotro
ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΕΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟΝ Π. ΠΑΠΑΔΑΤΟ!
Αυτά μόνο στην Κεφαλλονιά συμβαίνουν! Υποψήφιοι βουλευτές προσπάθησαν να εκβιάσουν πολιτικά τον Αντώνη Σαμαρά και την πάτησαν. Σε μια απαράδεκτη πολιτική ενέργεια προέβηκαν τρεις υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο...
Νομό Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
Προκειμένου να αποκλείσουν την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο «ανταγωνιστή» τους, παραιτήθηκαν και οι τρεις χωρίς να εξηγούν και τους λόγους της παραίτησης. Πώς να τους εξηγήσουν άλλωστε;
Τα ονόματα όμως των παραιτηθέντων δεν είναι άγνωστα. Πρόκειται για τους :
Πέτρο Αλιβιζάτο, Υφυπουργό Πολιτισμού Τουρισμού στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμο. Ο Π. Αλιβιζάτος το 2007 απέτυχε να επανεκλεγεί βουλευτής και χάθηκε από προσώπου Κεφαλλονιάς έως το 2011 που τον ανακάλυψε ο Λ. Παπαδήμος και τον έκανε υφυπουργό.
Σοφία Λουκέρη, κάτοικο Αθηνών. Η Σ. Λουκέρη έχει αποτύχει τρεις φορές να εκλεγεί! Μία φορά ως δημοτική σύμβουλος Αθηναίων και δυο φορές ως υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθηνών.
Γιώργος Κουρής. : Ο γιατρός έχει αποτύχει πέντε φορές να εκλεγεί. Μια φορά ως Δήμαρχος Αργοστολίου και τέσσερις φορές ως βουλευτής.
Αυτά τα τρία «επιτυχημένα» στελέχη είχαν υποβάλλει αίτηση υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό, απαιτώντας όμως ταυτόχρονα να μην συμπεριληφθεί στη λίστα ο Παύλος Παπαδάτος.
Μετά από πολύμηνο αγώνα συκοφαντιών και πιέσεων προς τα κομματικά όργανα, και αφού δεν κατάφεραν να αποκλείσουν τον Π. Παπαδάτο, παραιτήθηκαν με κοινή δήλωσή τους στο πάρα πέντε, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο με στόχο να φέρουν σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και να τον αναγκάσουν να αποκλείσει τον Παύλο Παπαδάτο.
Η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά ήταν άμεση: απέκλεισε και τους τρεις από τον συνδυασμό. Κανείς τους δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Πίστευαν ότι ένας πρόεδρος κόμματος μπορεί να εκβιαστεί για τη λίστα των υποψηφίων. Στην πραγματικότητα καταστρατήγησαν το δικαίωμα του προέδρου να έχει την ευθύνη συγκρότησης του ψηφοδελτίου επειδή θα κέρδιζε την έδρα ο συνυποψήφιός τους.
Και οι τρεις, δεν αγνόησαν μόνο το γεγονός ότι ο Παύλος Παπαδάτος είναι ένας από τους πιο γνωστούς επικοινωνιολόγους με μια πετυχημένη επαγγελματική καριέρα , έχει μια σοβαρή παρουσία, είναι χαμηλών τόνων άνθρωπος και πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία, αλλά και ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις έρχεται πρώτος με μεγάλη διαφορά.
Τώρα μετάνιωσαν, αλλά είναι αργά...
Keywords
Τυχαία Θέματα