Τωρα καταλαβε ο χαρδουβελης οτι οι δανειστες δεν ενδιαφερονται εαν κυβερνα ο σαμαρας ή ο τσιπρασ!...

ΚΑΙ ΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...
Πολύ αργά κατάλαβε ο Χαρδούβελης ότι οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται εάν στην εξουσία βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα το κατάλαβε και γι αυτό προχώρησε στη...
δραματική περιγραφή. «Το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το Ταμείο (σ.σ.
ΔΝΤ). Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο» είπε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών.
Ευρισκόμενος στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών συνομίλησε με βουλευτές οι οποίοι τον ρώτησαν πώς πήγε η διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι.

««Το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το Ταμείο (σ.σ. αναφέρεται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο» είπε ο υπουργός Οικονομικών για να προσθέσει: «Μπορεί να έχουμε ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεών μας, όμως αυτοί θέλουν και το 1%!».

Ωστόσο η φράση των δανειστών ότι «δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι στην εξουσία» σημαίνει απλά ότι στην κρίσιμη διαπραγμάτευση στο Παρίσι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε και το επιχείρημα των εκλογών.

Ότι δηλαδή εάν δεν υπάρξει συμφωνία τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές όπου πρώτη δύναμη -με βάση τα γκάλοπ- θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ περιπλέκοντας την κατάσταση και την σχέση με την Τρόικα.

Φανερώνει επισης όμως την άτεγκτη στάση του ΔΝΤ και την σκληρή γραμμή που είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν οι δανειστες απέναντι στην Ελλάδα.

Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν συζήτηση του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με βουλευτές στη Βουλή, διευκρινίζεται ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Σε ό,τι αφορά τη στάση των δανειστών ανέφερε απλώς ότι το ΔΝΤ εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα».
Keywords
Τυχαία Θέματα