Τουρκικη '' επελαση '' στην κρητη...

12:23 13/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Πνίγονται από το βάρος των λειτουργικών εξόδων και των ανελαστικών δαπανών, ακόμα και μεγάλες τουριστικές αλυσίδες στην Κρήτη, που αναζητούν ρευστό με κάθε τίμημα, ακόμα και αν αυτό είναι η ίδια η ανεξαρτησία τους...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ρωσικό τουριστικό γραφείο τουρκικών συμφερόντων ενεχυρίασε μετοχές μεγάλης τουριστικής αλυσίδας στο Ηράκλειο με αντάλλαγμα την
προκαταβολή χρημάτων για τα συμβόλαια που θα συναφθούν την επόμενη χρονιά.
Το ερώτημα τώρα είναι αν η τουριστική εταιρεία θα καταφέρει να διατηρήσει ένα minimum τιμών, χωρίς να ξεπουλήσει όσο-όσο τις υπηρεσίες της '' πληρώνοντας '' την κρίση.
Είναι φανερό, ότι καθώς οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρότατα προβλήματα ρευστότητας και καθώς οι στρόφιγγες του δανεισμού έχουν κλείσει, οι επιχειρηματίες αναγκάζονται να καταφεύγουν σε τρόπους έμμεσης χρηματοδότησης, αφήνοντας όμως έτσι '' στεγανά '' σε ξένους επιχειρηματίες που παραμονεύουν για επενδυτικές ευκαιρίες.
Η επόμενη τέλος τουριστική σεζόν εκτιμάται ως εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς θα κριθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς ακόμα και μεγάλων και φαινομενικά ακλόνητων επιχειρήσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα