Τρια πανεπιστημια απεστειλαν τις λιστες διαθεσιμοτητας...

Τις καταστάσεις με τα ονόματα και τα προσόντα των διοικητικών υπαλλήλων τους που τίθενται σε διαθεσιμότητα απέστειλαν, με τη λήξη της προθεσμίας που είχε θέσει το υπουργείο Παιδείας, τρία από τα οκτώ...
πανεπιστήμια που υπάχθηκαν στο μέτρο.
Συγκεκριμένα, στοιχεία απέστειλαν στο υπουργείο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Με
ομόφωνο ψήφισμά της την ίδια ώρα, η Σύγκλητος του ΑΠΘ ζητεί από το ΑΣΕΠ την παράταση της ορισθείσας προθεσμίας προκειμένου να ολοκληρώσει την «επίπονη διαδικασία» καταχώρησης των στοιχείων των διοικητικών υπαλλήλων.
Όπως τονίζεται σε ομόφωνο ψήφισμα της Συγκλήτου, παρά τη «δεδομένη πρόθεση» της Διοίκησης να ανταποκριθεί στην αποστολή στο ΑΣΕΠ των αιτούμενων πινάκων συνδρομής κριτηρίων με τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων διαπιστώνει αντικειμενική αδυναμία εμπρόθεσμης υποβολής, «εξαιτίας συνθηκών ανωτέρας βίας και κατάστασης ανάγκης, όπως οι ελλείψεις προσωπικού και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων».
Η Σύγκλητος δηλώνει πάντως ότι «θα βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και εξουσιοδοτεί τους αντιπρυτάνεις και την Επιτροπή Κοσμητόρων να στηρίξουν τα Όργανα Διοίκησης του ΑΠΘ στην όποια αιφνίδια δικαστική εμπλοκή τους».
Τα προβλήματα της παιδείας δεν λύνονται στα δικαστήρια και τις φυλακές, είπε νωρίτερα στον Αlpha 98,9 ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος.
Οι πρυτάνεις δεν είναι σε θέση να στείλουν τις λίστες, τη στιγμή που απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι δήλωσε ο κ. Μυλόπουλος, προσθέτοντας ότι οι διοικήσεις των πανεπιστημίων δεν έχουν περιθώριο να αρνηθούν εφαρμογή του Νόμου, καθώς υπάρχει η απεργία του διοικητικού προσωπικού.
«Θα τα έδινα τα στοιχεία παρά το γεγονός ότι διαφωνώ, αλλά δεν έχω προσωπικό να τα βγάλει», είπε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΑΠΘ.
«Δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα, ας έλθουν να με συλλάβουν», δήλωσε σήμερα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, με αφορμή τη λήξη της διορίας που είχε οριστεί για την υποβολή των καταλόγων.
Πηγή :naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα