Τριαντα κεντρα μεταναστων στις περιφερειες ετοιμαζει το υπουργειο προστασιας

16:39 26/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Τη σύσταση επιτροπών για τη δημιουργία 30 κέντρων προσωρινής κράτησης λαθρομεταναστών ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά τη συνάντηση που είχε με περιφερειάρχες... όλης της χώρας.

Στη δίωρη σύσκεψη, ο υπουργός δέχτηκε πολλές ενστάσεις και αντιρρήσεις για τα συγκεκριμένα κέντρα από τους περιφερειάρχες, ωστόσο δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, απαντώντας πως η δημιουργία των κέντρων όχι μόνο δεν θα υποβαθμίσει, αλλά θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινωνίες.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τα κονδύλια για τη δημιουργία των κέντρων
κράτησης, ύψους 250 εκατ. ευρώ, θα δοθούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας του πρώτου κέντρου στη Νεάπολη Κοζάνης, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι έτοιμο στα μέσα Απριλίου.
Στη σύσκεψη κλήθηκαν να συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης και οι γενικοί γραμματείες περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και οι πρόεδροι των περιφερειακών ενώσεων δήμων.
Keywords
Τυχαία Θέματα