Τσιπρας: πρωτιστως μας ενδιαφερει το περιεχομενο της διακυβερνησης

19:44 9/5/2012 - Πηγή: Fimotro
«Χθες καταθέσαμε μια δέσμη προτάσεων», δήλωσε μετά τη συνάντηση με τους κοινωνικούς φορείς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε: «Αν μας διαβεβαιώσουν ότι δεν ισχύουν πια οι δεσμεύσεις τους προς την κα Μέρκελ και την κ. Λαγκάρντ, ότι από όποια θέση και αν βρεθούν θα εφαρμόσουν το μνημόνιο, και τα...
βάρβαρα μέτρα της λιτότητας, τότε, ενδεχομένως να έχει νόημα η συζήτηση».

Στη
συζήτηση που είχε με τους κοινωνικούς φορείς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε τη συνεισφορά τους στο λαϊκό κίνημα και τους εξήγησε το σκεπτικό του κατά τη διαδικασία της διερευνητικής εντολής.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων, συνδικαλιστικών φορέων, τους ανθρώπους και τους εκπροσώπους της εργασίας και του μόχθου που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν σκληρό αγώνα απέναντι σε βάρβαρα μέτρα και βάρβαρες πολιτικές που είχαν σαν στόχο τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Θέλω να ευχαριστήσω για την παρουσία τους εκπροσώπους της πραγματικής οικονομίας, τους έμπορους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους βιοτέχνες.

Είναι ο χώρος που δέχτηκε τα πιο συντριπτικά χτυπήματα, οι υγιέστατες επιχειρήσεις τους έκλεισαν και χιλιάδες εργαζόμενοι έχασαν την δουλειά τους και αυτό είναι το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών. Θέλω να ευχαριστήσω για τη παρουσία τους επιστημονικούς φορείς και επιμελητήρια τους ανθρώπους της γνώσης, της επιστήμης που πάνω τους στηρίζεται η προσπάθεια και η ελπίδα ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας.

Και να τονίσω ότι οι αγώνες τους ενάντια στη κοινωνική αποδόμηση που επιφέρει η πολιτική του μνημονίου στο τόπο, ήταν πολύτιμη συνεισφορά για το λαϊκό κίνημα αλλά και για μας αφού μας εξοπλίσατε με επιχειρήματα και με γνώσεις, ώστε να καταγγείλουμε και να αμφισβητήσουμε τη παράνοια και τη βαρβαρότητα των μέτρων λιτότητας.

Μας ρωτούν, αγαπητοί φίλοι, για ποιο λόγο στα πλαίσια μιας διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης δεν απευθυνόμαστε αποκλειστικά και μόνο στα κόμματα και στις ηγεσίες των κομμάτων που έχουν καταφέρει να μπουν στη Βουλή.

Εμείς τους απαντάμε: Τη διερευνητική εντολή μας την έδωσε ο λαός όχι για να κλειστούμε σε κλειστά γραφεία και να κάνουμε παρασκηνιακές ζυμώσεις και διαβουλεύσεις.

Αλλά για να διερευνήσουμε ανοιχτά και καθαρά, αν υπάρχουν προϋποθέσεις για μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με την ίδια τη κοινωνία, με τον κόσμο της εργασίας, με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς.

Η κοινωνία μας έδωσε αυτή τη δύναμη, από την κοινωνία προερχόμαστε, με αυτήν θέλουμε πάντα να συζητάμε και να αποκτούμε σχέση εμπιστοσύνης».

Ζητάμε όμως να σταματήσουν τα παιχνίδια στη πλάτη του ελληνικού λαού

Θεωρούμε πολύ σημαντικότερη τη στήριξη της κοινωνίας σε μια κυβέρνηση αριστεράς, που θα θελήσει να ενώσει το λαό για να προστατεύσει τα συμφέροντά του, για να ανακτήσει τη κυριαρχία του, ακόμα και από την αναγκαία εκείνη θεσμική στήριξη ων κοινοβουλευ
Keywords
Τυχαία Θέματα