Βαν ρομπει: η ευρωπη υποφερει απο ελλειψη αναπτυξης


Η ανάπτυξη και η ανεργία αποτελούν τα δυο σημαντικότερα σημεία στα οποία πάσχει η Ευρώπη, αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, σε συνέχεια...
της Τριμερούς Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής.

Παρά κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία, στην αύξηση των εξαγωγών και τη μείωση των ελλειμμάτων, εξακολουθούμε να «υποφέρουμε από έλλειψη ανάπτυξης και ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ρομπέι, υπογραμμίζοντας πως εντός ΕΕ υπάρχουν πλέον 25 εκατ. άνεργοι.

«Περισσότερο
από ποτέ, ο κοινωνικός διάλογος είναι σήμερα κρίσιμος μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», προσθέτει.

Από την τελευταία συνάντηση της Τριμερούς τον Μάρτιο, έχουν γίνει πολλά, ισχυρίζεται ωστόσο ο κ. Ρομπέι, για την έξοδο της ΕΕ από την οικονομική κρίση.

Σημειώνεται «θεαματική πτώση» των σπρεντ στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, μείωση του δημοσίου χρέους, αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε χώρες όπως την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Πρόσφατα ενεργοποιήθηκε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ESM, αλλά σύντομα θα υπάρξει και εποπτεία του τραπεζικού συστήματος πανευρωπαϊκά, σημειώνει ακόμα ο κ. Ρομπέι.
Keywords
Τυχαία Θέματα