ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΥΦΕΣΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ...

Ρεπορτάζ : Θανάσης Παπαδής
(από την Ημερησία)
Αρνητικά είναι τα στοιχεία από τη βιομηχανία για το μήνα Αύγουστο, τόσο σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών όσο και τις νέες παραγγελίες. Η τάση αυτή επιβεβαιώνει ότι η ύφεση όχι μόνο δεν συγκρατείται, αλλά αντίθετα βαθαίνει επικίνδυνα. Σύμφωνα με τα...
στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία παρουσίασε μεν αύξηση 2,8% τον Αύγουστο, αλλά και τους χαμηλότερους ρυθμούς των τελευταίων μηνών, ενώ οι νέες παραγγελίες πέρασαν σε αρνητικό έδαφος.
Συγκεκριμένα τον Αύγουστο ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη
βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) παρουσίασε αύξηση 2,8%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου του 2010, έναντι αύξησης 19,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.
Αύξηση
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου του 2010 - Αυγούστου του 2011, σε σύγκριση με τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου του 2009 - Αυγούστου του 2010, παρουσίασε αύξηση κατά 8,2%, έναντι μείωσης 2% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων. Ανάλυση ετήσιων μεταβολών γενικού δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία Η αύξηση του δείκτη στη βιομηχανία οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:
α. Στη μείωση του δείκτη για ορυχεία - λατομείων κατά 15,7%.
β. Στην αύξηση του δείκτη της μεταποίησης κατά 3,1%.
Επίσης, η αύξηση του γενικού δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία το μήνα Αύγουστο του 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου του 2010, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:
Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 3,5%.
Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 0,8%.
Μείωση κατά 1,9% παρουσίασε ο γενικός δείκτης νέων παραγγελιών στη βιομηχανία του μήνα Αυγούστου του 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου του 2010, έναντι αύξησης 21% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009. Ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκάμηνου Σεπτεμβρίου του 2010 - Αυγούστου του 2011, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκάμηνου Σεπτεμβρίου του 2009 - Αυγούστου του 2010, παρουσίασε αύξηση κατά 4,1%.
Keywords
Τυχαία Θέματα