''βελουδινα'' μετρα με το βλεμα στις εκλογες...

12:53 13/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Αναθεώρηση δόσεων του μηχανισμού στήριξης, ανασχεδιασμός περιόδων ελέγχου και ενδεχομένως των μέτρων που πρόκειται να ληφθούν, βρίσκονται ...
στην ατζέντα των επαφών κυβέρνησης - τρόικας, εν όψει των ευρωεκλογών, αλλά και της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα δύο σενάρια που εξετάζονται προβλέπουν το πρώτο, πως τα μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν όλα τώρα, ώστε να υπάρχει μια απόσταση «ασφαλείας» τεσσάρων μηνών, μέχρι τις ευρωεκλογές και να μην υπάρξει μέχρι το Μάιο, άλλος ουσιαστικός έλεγχος. Tο δεύτερο προβλέπει, πως θα μπορούσαν να ληφθούν τώρα τα απολύτως απαραίτητα μέτρα,
να επιλυθεί το χρηματοδοτικό κενό για το β' εξάμηνο του 2014, και τα επώδυνα μέτρα και οι αποφάσεις για το χρέος να μετατεθούν από τον Ιούνιο και μετά.
«Αγκάθι» σε όλα αυτά, αποτελεί η μεγάλη δόση (9,2 δις. ευρώ) που είχε προγραμματιστεί για το α τρίμηνο του 2014, προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρεολύσια ύψους 9 δις. ευρώ, που λήγουν τον Μάιο. Η συγκεκριμένη δόση, ενδεχομένως συγχωνευτεί με τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ, που εκκρεμεί από τον Δεκέμβριο. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται συμφωνία με τους ελεγκτές για καυτά ζητήματα όπως είναι το δημοσιονομικό κενό (νέα μέτρα) για το 2014 και για τη διετία 2015-16, το χρηματοδοτικό κενό από το β εξάμηνο του 2014 μέχρι και το 2016, αλλά και επώδυνες διαρθρωτικές παρεμβάσεις.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα