Βενιζελος : δεν τιθεται θεμα εκλογων εαν παραιτηθουν οι βουλευτες της χ.α

14:20 30/9/2013 - Πηγή: Fimotro

Για τις επαφές του στη Νέα Υόρκη ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ...
Τζον Κέρι και τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

O κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι ένα από τα θέματα που τέθηκε από όλους τους συνομιλητές του ήταν και το θέμα
του φασισμού και της Χρυσής Αυγής.

«Το θέμα αυτό τίθεται στο εξωτερικό όσο και το θέμα της οικονομικής κρίσης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ότι υπήρξε ικανοποίηση από τους συνομιλητές του για το γεγονός ότι Πολιτεία ενεργοποιήθηκε για να διασφαλίσει τους θεσμούς.

«Νιώθω ικανοποιημένος για τις εξελίξεις στο θέμα της ΧΑ» είπε ο κ. Βενιζέλος, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε εδω ένα χρόνο θέσει το θέμα της ενεργοποίησης των κομμάτων του συνταγματικού τόξου για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας τόνισε ότι η ελληνική πλευρά θεωρεί απαραίτητο όποια λύσει επιλεγεί για την επίλυση του Κυπριακού να τεθεί στην κρίση των δύο κοινοτήτων μέσω δημοψηφίσματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα της ενεργειακής διπλωματίας,λέγοντας ότι και αυτή μπορεί να παίξει το ρόλο της για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Επανέλαβε ότι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών αποτελεί προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ενώ θα συζητηθεί και στη διάρκεια της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο στα Τίρανα.

Σε ερώτηση για το τι θα πράξει η κυβέρνηση σε σχέση με το ενδεχόμενο παραίτησης βουλευτών της ΧΑ, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κανέναν και ότι ο ίδιος προσωπικά ουδέποτε πήρε στα σοβαρά τα περί παραιτήσεων.

Εξήγησε ότι το Σύνταγμα προβλέπει με ακρίβεια τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση παραίτησης, κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα εκλογών.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για όσους «κρύβονται πίσω από τον κύριο Μιχαλολιάκο» για να προωθήσουν μια μικροκομματική πολιτική.

«Είναι θλιβερό τη στιγμή που η Δημοκρατία δείχνει την ισχύ της και ενεργοποιούνται οι θεσμοί, κάποιοι να μένουν σε μια μίζερη μικροκομματική λογική» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα σενάρια εκλογών είναι πολιτικά ανυπόστατα και επικίνδυνα, είπε ο υπουργός Εξωτερικών, καλώντας όλους να δουν τι συμβαίνει στην Ιταλία με την κυβερνητική αστάθεια και πώς αντιδρούν οι αγορές.
Keywords
Τυχαία Θέματα