Βεβαιος ο στουρναρας για το πρωτογενες πλεονασμα....

14:43 29/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Βέβαιος ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα παραμείνει, έστω και μικρό εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε δηλώσεις του στο Έθνος της Κυριακής...

«Δεν θα είναι τόσο μεγάλο όσο δείχνει το οκτάμηνο, αλλά το πρωτογενές πλεόνασμα θα παραμείνει έστω και μικρό, ακόμα και κάτω από δυσμενέστερα σενάρια», εκτίμησε ο ΥΠΟΙΚ, συμπληρώνοντας ότι υπό αυτήν την προϋπόθεση η Ελλάδα μπορεί
να βγει στις αγορές.
Όπως είπε, «δύο προϋποθέσεις υπάρχουν για να βγούμε στις αγορές. Τουλάχιστον δύο τρίμηνα θετικής ανάπτυξης, που είχαμε ήδη αυτό το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο. Το δεύτερο είναι ότι βαίνουμε έστω και σε ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα».
Ερωτηθείς εάν η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος σημαίνει και μείωση χρέους, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι δεν αναμένει ονομαστικό κούρεμα, καθώς -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- «για να χορέψεις τανγκό χρειάζονται δύο και ο δεύτερος δεν θέλει να χορέψει».
Εξήγησε όμως ότι μπορεί να γίνει μείωση χρέους με περαιτέρω μείωση των επιτοκίων και με μεγάλη επιμήκυνση των λήξεων.
Όσον αφορά τα αποτέλεσμα του μνημονίου στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «η Ελλάδα ήταν σε μία κατάσταση χρεοκοπίας και απλά της απλώθηκε ένα δίχτυ ασφαλείας και το έπιασε για να μην πέσει στο κενό.
«Είναι εύκολο να λέμε ότι τα μνημόνια απέτυχαν. Υπήρχε εναλλακτική λύση; Σαφώς υπήρξαν οι πολιτικές που δεν απέδωσαν, που εφαρμόστηκαν λάθος, αλλά κανείς δεν πρότεινε μια εναλλακτική λύση», πρόσθεσε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα