''xaρακωσαν'' το προσωπο 14χρονου αφγανου...

14:56 14/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Θύμα άγριας ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ένας 14χρονος Αφγανός από «μαυροντυμένους» άνδρες, όπως καταγγέλουν οι Γιατροί του Κόσμου, οι οποίοι κάνουν λόγο για ένα περιστατικό που «ξεφεύγει πέρα από κάθε φαντασία»...
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του παιδιού, μία ομάδα ανδρών ντυμένοι με μαύρα ρούχα, του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και του χαράκωσαν το πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπίρας, αφού πρώτα τον ρώτησαν από πού είναι και αν έχει μαζί του χαρτιά παραμονής.

Ο ανήλικος Αφγανός δέχθηκε επίθεση τη Δευτέρα του Πάσχα στην Πλατεία
Αττικής, όπως δηλώνει το κ. Νικήτας Κανάκης από τους Γιατρούς του Κόσμου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 14χρονος μετά την επίθεση, πήγε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθεί βοήθεια, αλλά το περιστατικό δεν καταγράφτηκε ποτέ. Στη συνέχεια, ένας συμπατριώτης του 15χρονου τον πήγε στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου και έπειτα από πρωτοβουλία της οργάνωσης ενημερώθηκε η Ύπατη Αρμοστεία και κινήθηκαν οι δικαστικές διαδικασίες.

Το παιδί αυτή τη στιγμή είναι καλά και έχει μπει σε μία διαδικασία προστασίας σε κάποιο ξενώνα και γίνονται προσπάθειες εντοπισμού της οικογένειάς του, όπως αναφέρει ο κ. Κανάκης.

Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Κανάκης: «Θα μπορούσε να είναι ένας οποιοσδήποτε έφηβος από τα παιδιά μας. Που ερωτεύονται, πεισμώνουν, μας θυμώνουν, τριγυρίζουν, ονειρεύονται. Αλλά όχι. Αυτός ήταν αλλιώς. Παιδί Αφγανών που ξεκίνησε μαζί με τους δικούς του για τη Δύση. Περαστικός απο την Ελλάδα. Στην τράμπα για να συνεχίσει το παράνομο ταξίδι για την Εσπέρια, ξέμεινε πίσω "εγγύηση" για τους διακινητές.-Κάποια στιγμή θα σας διηγηθώ κάποιες απο τις συγκλονιστικές ιστορίες του σύγχρονου δουλεμπορίου, για το πώς κυρίως έφηβοι και παιδιά ξεμένουν πίσω "καβάντζα"».
Keywords
Τυχαία Θέματα