Ξεναγηση των νεων ενοικων της δτ-νεριτ!!!

12:52 3/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Σε παλαιότερη αναρτησή μας με τίτλο «το ΔΣ της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ φοβάται τη ναυτία!», κάναμε μια περιγραφή, του χώρου στον οποίο, όλοι εσείς οι «ειδικοί και διανοούμενοι» των τεχνών και των γραμμάτων, θα...
αναμορφώσετε τη δημόσια τηλεόραση, μετά από επιλογή του Σουλτάνου! Είχαμε σταματήσει, αγαπητά μέλη και δ/νοντα σύμβουλε, στο ιστορικό γραφείο σας που όπως είπαμε, έγινε τη δεκαετία το '90 από το νέο διορισθέντα γενικό κ. Μορώνη, που θήτευσε για λίγο ιδιαιτέρα και η κ. Ρούλα Κορομηλά πριν γίνει παρουσιάστρια.

Προχωρώντας λοιπόν λίγο πιο κάτω από το
γραφείο σας κ. Προκοπάκη, είναι η αίθουσα συνεδριάσεων και τα γραφεία των μελών. Δεν έχουν ωραία θέα, βλέπουν προς τον Υμηττό. Δεξιά του διαδρόμου είναι διάφορα γραφεία συμβούλων και συνεργατών σας, όποιους εσείς επιλέξετε. Πηγαίνοντας στην απέναντι πλευρά της τηλεόρασης του ίδιου ορόφου είναι το ιστορικό γραφείο των πρώην Γενικών με Ιστορία. Χόρν , Μπαγκογιάννη, Ρωμαίος, Χαλάτσης και έχει και ερωτική Ιστορία!!! Τελευταίος ενοικιαστής ήταν ο πρόεδρος της ΕΡΤ, φίλος του Βενιζέλου, καθηγητής του ΑΠΘ Νίκος Τέλλης. Προχωρώντας το διάδρομο, θα βρείτε γραφεία συνεργατών επιτροπής κοστολογίου κλπ.

Στο τέρμα το διαδρόμου θα βρείτε το γραφείο 410 Α. Εδώ θα διαβάσετε μία επιγραφή στην πόρτα με δύο ονόματα που έγραψαν τη δική τους Ιστορία από αυτό το μικρό γραφείο. Αλέξης Κωστάλας και Βίκυ Καρέλλη.

Κατεβαίνοντας στον 3ο όροφο της Ραδιοφωνίας, κατά μήκος του διαδρόμου αριστερά είναι τα γραφεία, αθλητικού τμήματος, παραγωγών-συνεργατών ραδιοφωνίας και δεξιά οι ραδιοθάλαμοι, όλων των προγραμμάτων της ραδιοφωνίας. Στην πίσω πλευρά του μεγάρου, είναι η δισκοθήκη ένας ανεκτίμητος θησαυρός και γραφεία. Στην απέναντι πλευρά της τηλεόρασης, θα βρείτε τον κεντρικό έλεγχο και την καρδιά της τηλεόρασης. Από δω γίνονται όλες οι συνδέσεις ήχου και εικόνας με όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Είναι, μάλλον «ήταν», η ροές προγράμματος των 3 καναλιών. ΝΕΤ, ΕΤ1, και δορυφορικό πρόγραμμα.

Αριστερά του διαδρόμου , θα βρείτε τους εγκαταλελειμμένους θαλάμους βίντεο μοντάζ, τμήμα ηχοληψίας και ένα μικρό ανσασέρ με ιστορία. Αυτό συνέδεε τον 3ο όροφο με το ισόγειο και μετέφερε βιντεοταινίες 2 ιντσών 5-6 κιλά η κάθε μία για προβολή, με σειρές όπως:Χαβάη5-0, Κότζακ, Δυναστεία κλπ. Δεξιά είναι η αίθουσα προβολής Τελεσίνε, τώρα έχει ερημώσει με τη νέα τεχνολογία. Στο βάθος η σύνταξη ροής προγράμματος.

Στον 2ο όροφο και στην πλευρά της ραδιοφωνίας θα βρείτε διοικητικά γραφεία, τη γενικά διεύθυνση ραδιοφωνίας. Εδώ θήτευσε ο άλλοτε υπουργός ραδιοφωνίας τηλεόρασης, αείμνηστος, Αναστάσιος Πεπονής. Είναι επίσης το περίφημο γραφείο για ανάπαυση και ποτό 204(!). Στην πίσω πλευρά το ενημερωτικό τμήμα της ραδιοφωνίας και τα γραφεία της δορυφορικής τηλεόρασης. Τα γραφεία του συνεταιρισμού και της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Στην Απέναντι πλευρά της τηλεόρασης θα βρείτε γραφεία διευθυντών, το εργαστήριο της τηλεόρασης και τα Κοντρολ Ρουμ από στούντιο 2 και 3. στην πίσω πλευρά τα γραφεία εκπαιδευτικής τηλεόρασης και γραφεία αθλητικών παραγωγών.

Κατεβαίνοντας Στον 1ο όροφο από την πλευρά της ραδιοφωνίας, στην αριστερή πλευρά του διαδρόμου θα βρείτε, γραφεία της ραδιοφωνίας και συνεργατών. Στην δεξιά πλευρά και κατά μήκος του διαδρόμου, είναι οι ραδιοθάλαμοι ηχογραφήσεων και πρόβας των ορχηστρών της ραδιοφωνίας και του Χατζηδάκη. Η υπερηφάνεια της ΕΡΤ. Στην πίσω πλευρά της ραδιοφωνίας σε όλο το μήκος του διαδρόμου, χτυπά η καρδιά της ενημέρωσης. Εκεί έχουμε ζήσει ιστορικές στιγμές. Στο βάθος κάποτε ήταν και ένα μικρό «καζίνο». Είναι το αρχείο των ειδήσεων, το γραφείο της Γιουροβίζιον και το γραφικό τμήμα των ειδήσεων.

Όταν φθάσετε στην πλευρά της τηλεόρασης, θα περάσετε από την καφετέρια της «πρώην» ΕΡΤ. Εδώ είναι η συνάντηση των φίλων. Ο καφές και φαγητό, όταν είναι αναγκαίο. Θα βρείτε το στούντιο ένα, και μέσα το κοντρόλ ρούμ. Από το θάλαμο αυτό έχουν περάσει όλοι οι πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, πολιτικές και πολιτειακές προσωπικότητες. Προχωρώντας προς τον διάδρομο, αριστερά είναι θάλαμοι μοντάζ ειδήσεων, και τα στούντιο 2 και 3. Το στούντιο 3 πέρα από τις διάφορες προσωπικότητες που έχουν περάσει, υπάρχει και μια τραγική ιστορία. Συνάδελφος δημοσιογράφος, στην εκπομπή «ανοιχτά χαρτιά» έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή σε ζωντανή μετάδοση. Η Μαρίνα Φυσσάκη και γιατρός Χρήστος Πιέτρης που έφθασαν αμέσως δεν μπόρεσαν να του δώσουν ζωή.

Στη συνέχεια θα βρείτε το κομμωτήριο και το ενδυματολογικό τμήμα. Στη δεξιά πλευρά, θα βρείτε το μακιγιάζ, γραφεία παραγωγής ειδήσεων και το γραφείο του πάλε ποτέ!!! Γενικού διευθυντού ειδήσεων και ενημέρωσης. Έχει και αυτό τη δική του ιστορία! πριν εγκατασταθεί ο γενικός διευθυντής ειδήσεων. Το γραφείο αυτό διαμορφώθηκε τη 10ετία του '90 από έναν πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο, που ήθελε να είναι μέσα στον «ποδόγυρο», αφού στα στούντιο 2 και 3, παράλληλα με τις διάφορες παραγωγές, μαγνητοσκοπούσαν και θεατρικά έργα! Στην πίσω πλευρά είναι το σκηνογραφικό τμήμα και το γραφείο των εικονοληπτών.

Στο βάθος είναι η αίθουσα κατασκευής σκηνικών. Μπροστά σας είναι η μηχανογράφηση και διοικητικές υπηρεσίες. Αριστερά και κατά μήκος του διαδρόμου βρίσκεται το νέο κτήριο με διάφορα γραφεία διοικητικά και το αρχείο της ΕΡΤ που με αγάπη δημιούργησε με την ομάδα του ο Νίκος Σφέτσας. Οι άλλοι που εμφανίζονται ως ειδικοί του μουσείου- αρχείου, καπηλεύονται τον δημιουργό του(!). Στον 2ο όροφο, βρίσκονται οι γενικές διευθύνσεις διοικητικών , οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών και όλων των συνεργατών τους, «ήταν!».

Στον 3ο όροφο θα βρείτε τις νομικές υπηρεσίες, τα πληροφοριακά συστήματα και το διαδίκτυο της ΕΡΤ. Βγαίνοντας στο προαύλιο, περνάτε στο απέναντι καινούργιο κτήριο, που είναι η γενική διεύθυνση τηλεόρασης, η διεύθυνση προγράμματος, γραφεία παραγωγής και το τμήμα γραφιστικής. Εδώ βρίσκεται και η ψηφιακή τηλεόραση, που εγκαινίασε ο Κώστας Καραμανλής. Υπάρχει στούντιο Μάστερ θάλαμοι μοντάζ. Δαπανήθηκαν εκατομμύρια στη νέα ψηφιακή τεχνολογία και όλα αυτά σαπίζουν. Ποιος θα πάει φυλακή;

Αγαπητέ κύριε δ/νοντα από τη «διεφθαρμένη» ΕΡΤ έχετε πολλά αστέρια(!!!) ξέρουν καλά τη δουλειά. Ολοκληρώνοντας την ξενάγηση, στην πίσω δυτική πλευρά του κτηρίου, υπάρχει το γυμναστήριο. Ανακαινισμένο ωραίο! Θέλει λίγο εμπλουτισμό υπηρεσιών να γίνει πιο σύγχρονο. Δηλαδή να προσθέσετε «σάουνα, χαμάμ» και ότι άλλο είναι αναγκαίο. Να σας θυμούνται όταν θα ξεπεζεύετε από το ραδιομέγαρο!

Και πάμε στο ισόγειο. Από την πλευρά της ραδιοφωνίας, αριστερά του διαδρόμου υπάρχουν διάφορα διοικητικά γραφεία και στο βάθος το ιατρείο, που τώρα έχουν μείνει μόνο τα φάρμακα. Απέναντι είναι το στούντιο 4. έχει και αυτό τη δική του ιστορία. Υπάρχουν ακόμα το γραφείο Εστίας υπαλλήλων, πρωτόκολλο κλπ. Στην άλλη πλευρά της τηλεόρασης, αφού περάσεις από την υποδοχή, αριστερά σου θα βρεις το γραφείο, με τα κλειδιά των γραφείων και στη συνέχεια, τα πάλε ποτέ κινηματογραφικά εμφανιστήρια. Τώρα είναι εκτός λειτουργίας. Υπάρχουν και αποθήκες ταινιών. Στη δεξιά πλευρά, είναι το φωτογραφικό τμήμα, και γραφεία αποθηκών.

Άφησα τελευταίο το υπόγειο, διότι είναι το μόνο που πρέπει να επισκεφθεί σύσσωμο το ΔΣ, ΕΣ και όλο το χαρέμι του Σουλτάνου!!!! Υπάρχει ένα μικρό Μπαράκι, για ποτό φαγητό και καφέ, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια, ανεπιθύμητων προσώπων. Εδώ είναι αποθήκες ταινιών, βιντεοταινιών και αποθήκες φθαρμένου και άφθαρτου υλικού. Σπασμένες καρέκλες ,τραπέζια και κάθε λογίς άχρηστα υλικά. Ποντικούς, κατσαρίδες και γάτες αν έχουν επιζήσε(!). Εδώ βρίσκεται και το μηχανοστάσιο-λεβητοστάσιο θέρμανσης και ψύξης, όπως ς και η γεννήτρια ρεύματος σε περίπτωση διακοπής. Φίλοι μου του ΔΣ και συναφών υπηρεσιών. Σουλτάνος, χαρέμι και γιουσουφάκια, καλή ξενάγηση καλές διακοπές στο ραδιομέγαρο και καλές αναμνήσεις. Προσοχή τα σκαλοπάτια κατά την αναχωρησή σας...Άντε γεια!
Keywords
Τυχαία Θέματα