Ξεπερασαν τους 500 οι νεκροι στο μπαγκλαντες...

17:37 3/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί από την κατάρρευση του πολυώροφου κτηρίου που στέγαζε εργοστάσια παραγωγής ενδυμάτων στα προάστια της Ντάκα του Μπαγκλαντές.
Σύμφωνα με τον στρατό, στη διάρκεια...
της νύχτας εντοπίστηκαν δεκάδες πτώματα στα συντρίμμια.
«Ο απολογισμός ανέρχεται στο εξής σε 501 νεκρούς», δήλωσε ο υπολοχαγός Μιρ Ράμπι από το κέντρο ελέγχου του στρατού, που είναι αρμόδιο για τον συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης.
Συνολικά 2.437 άνθρωποι έχουν διασωθεί μετά την κατάρρευση του Ράνα Πλάζα στις 24 Απριλίου. Το κτηριο στο οποίο εργάζονταν 3.000 εργάτες,
κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στην περιοχή Σαβάρ.
Για την τραγωδία συνελήφθησαν οκτώ άτομα. Ειδικοί που επιθεώρησαν το χώρο ανέφεραν ότι οι ανάδοχοι είχαν χρησιμοποιήσει υλικά κατώτερης ποιότητας για την κατασκευή του κτηρίου, που χτίστηκε σε ένα βάλτο κατά παράβαση κάθε στοιχειώδους κανόνα ασφαλείας.
Ο υφαντουργικός τομέας ξανάρχισε την παραγωγή του την Πέμπτη, ύστερα από διακοπή οκτώ ημερών. Εκατομμύρια εργάτες, κυρίως γυναίκες, επέστρεψαν στη δουλειά τους στις βιομηχανικές μονάδες γύρω από την πρωτεύουσα, που κατασκευάζουν καθημερινά σε φρενήρη ρυθμό ενδύματα για δυτικές φίρμες, όπως η Walmart και η H&M.
Πηγές: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα