Ξεπερασε τον βραχνα της φουκουσιμα η ιαπωνικη οικονομια

Η ιαπωνική οικονομία έχει σε μεγάλο βαθμό συνέλθει από τον σεισμό της 11ης Μαρτίου και η κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο για την ιαπωνική οικονομία, δήλωσε σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα. Έχουν περάσει οκτώ μήνες από...
τον σεισμό...οι υποδομές και η τοπική οικονομία στις πληγείσες περιοχές έχουν αποκατασταθεί...αρκετά εργοστάσια έχουν ξαναρχίσει την παραγωγή τους", τόνισε ο Νόντα στη σύνοδο των κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (Asean) που πραγματοποιείται στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Οι τρεις αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο
της Φουκουσίμα που καταστράφηκαν βρίσκονται "σε σταθερή φάση ψύξης", πρόσθεσε.

Η ιαπωνική οικονομία ανέκαμψε θεαματικά μετά το σεισμό και το τσουνάμι που κατέστρεψαν ή προκάλεσαν ζημιές σε υποδομές και εργοστάσια, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε επιχειρήσεις και διακόπτοντας τις αλυσίδες ανεφοδιασμού.

Ωστόσο, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας ανέκαμψαν δυναμικά παρά τις επιπλοκές που προκάλεσαν οι σοβαρές πλημμύρες στην Ταϊλάνδη προσθέτοντας προβλήματα προμηθειών στα ιαπωνικά εργοστάσια κυρίως στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τέλος, ο Νόντα διαβεβαίωσε τους ασιάτες εταίρους του ότι η Ιαπωνία θα συμμετάσχει στην "Διειρηνική Σύμπραξη" (TPP) --μια αμερικανική πρωτοβουλία --η οποία θα μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη ζώνη ελεύθερων συναλλαγών του κόσμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα