Υπερψηφισε η γερμανικη βουλη το δημοσιονομικο συμφωνο

22:48 29/6/2012 - Πηγή: Fimotro

Την ψήφο τους στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο έδωσαν το βράδυ της Παρασκευής οι Γερμανοί βουλευτές, μετά από μία κοινοβουλευτική συζήτηση σε υψηλούς τόνους, λίγες ώρες μετά την υποχώρηση Μέρκελ...
στη Σύνοδο Κορυφής.
Την ψηφοφορία για το Σύμφωνο ακολουθεί η ψηφοφορία για τον ESM, η οποία βρίσκεται αυτή τη
στιγμή σε εξέλιξη. Από τους συνολικά 608 βουλευτές που ψήφισαν, «ναι» στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο είπαν οι 491, «όχι» οι 111 και έξι απείχαν -το Σύμφωνο εξασφάλισε έτσι άνετα την πλειοψηφία δύο τρίτων που χρειαζόταν.
«Η χρηματοδότηση από τους μηχανισμούς στήριξης θα συνοδεύεται από όρους» επανέλαβε η Γερμανίδα καγκελάριος ζητώντας την υπερψήφιση του ESM «για να στηριχτεί το ευρώ», έντονη κριτική από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους για τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης στην κρίση της Ευρωζώνης.
Στην ομιλία της ενώπιον των μελών της Μπούντεσταγκ, η Άνγκελα Μέρκελ είχε επαναλάβει την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, καθώς, όπως είπε, η δημοσιονομική σταθερότητα είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος. «Περισσότερη ανταγωνιστικότητα σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερη ανάπτυξη σημαίνει περισσότερη απασχόληση» τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα