Υποστηρικτης της ελλαδας ο σρεντερ...

Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος ωστόσο, τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και του περιορισμού του Δημόσιου Τομέα...

''Στο βαθμό που αυτό θα συμβεί, δικαίως προσφέρει η Ευρώπη στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο'', σημειώνει ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πρώην Καγκελάριος, σε συνέντευξη
του στην ''Neue Osnabrucker Zeitung'' και προσθέτει ότι η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να υπερασπιστεί ανοιχτά τη βοήθεια προς την Αθήνα.
'' Θέλω περισσότερη ειλικρίνεια'', δηλώνει ο κ. Σρέντερ, σε ό,τι αφορά την επιβάρυνση που συνεπάγεται για τον προϋπολογισμό της Γερμανίας η στήριξη της Ελλάδας και, αναφερόμενος στην προοπτική της ενωμένης Ευρώπης, εξηγεί ότι '' θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής, καθώς δεν αρκεί ο συντονισμός της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ ''.
Ο πρώην Καγκελάριος προειδοποιεί ακόμη τη γαλλική κυβέρνηση να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και να πάρει μέτρα. '' Η Γαλλία έχει διαρθρωτικά προβλήματα ανταγωνιστικότητας'', υποστηρίζει και τονίζει ότι κάποιες από τις αποφάσεις που έλαβε ο Φρανσουά Ολάντ ο ίδιος δε θα της έπαιρνε.
Keywords
Τυχαία Θέματα