Ζιπε: τεραστια ευθυνη ρωσιας και κινας για τη συρια

13:43 5/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Φέρουν τεράστια ευθύνη η Ρωσία και η Κίνα, θέτοντας βέτο στο σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Συρίας, τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στο μαρτύριο...
του συριακού λαού. Ο Ζιπέ επισήμανε πως 13 από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ψήφισαν υπέρ του σχεδίου απόφασης. «Δύο μέλη έκαναν μια
άλλη επιλογή. Θέτοντας βέτο, εμποδίζουν την διεθνή κοινότητα να εκφραστεί και το Συμβούλιο Ασφαλείας να κινητοποιηθεί για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης σε αυτήν την τραγωδία. Αυτές οι δύο χώρες έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στον κόσμο και στον συριακό λαό», δήλωσε ο γάλλος ΥΠΕΞ.
«Η Γαλλία δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στο μαρτύριο του συριακού λαού. Θα διπλασιάσει τις προσπάθειές της και να πάρει νέες πρωτοβουλίες για να στηρίξει τους Σύρους στον δίκαιο αγώνα τους για ελευθερία και δημοκρατία», πρόσθεσε.
Μαζί με τους εταίρους του το Παρίσι «θα κινητοποιηθεί για να συσπειρώσει τους φίλους του συριακού λαού γύρω από τον Αραβικό Σύνδεσμο, για να στηρίξουν το σχέδιο που έχει προτείνει, το οποίο παραμένει η μόνη λύση για άρση του αδιεξόδου, για να τερματιστεί η βία και για να μπορέσουν οι Σύροι να οικοδομήσουν την δημοκρατία τους», υπογράμμισε ο Ζιπέ.
Keywords
Τυχαία Θέματα