ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΦΕΪΓ - ΒΟΛΑΝ

19:31 11/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Από το : Αττικά Νέα
Νομαρχιακός σύμβουλος έκανε διαφημιστικό φεϊγβολάν τη.. σημαία με τ΄ όνομά του, και ζητά αποζημίωση από δημοσιογράφο, που το δημοσίευσε! Την αυτονόητη κριτική στην «ατυχή έμπνευση» να τυπωθεί πάνω στην ελληνική σημαία το όνομα...
νομαρχιακού συμβούλου και να μοιράζεται στη διάρκεια εθνικής γιορτής ως διαφημιστικό έντυπο, άσκησε η δημοσιογράφος Πόπη Σουφλή, εκδότρια διευθύντρια της τοπικής εφημερίδας «Αττικά Νέα» (έδρα Ν. Μάκρη), μ΄ αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται τώρα στα δικαστήρια, μετά από αγωγή που άσκησε ο διαφημιζόμενος στη σημαία!
Η κ. Σουφλή σε σειρά δημοσιευμάτων,
τόνιζε την προσβολή προς το ιερό σύμβολο, αναφέρθηκε σε διαμαρτυρίες αναγνωστών για την ενέργεια αυτή, παρέθετε μάλιστα σχετικές διατάξεις του Νόμου που το απαγορεύουν και ζητούσε, λόγω της ιδιότητας του διαφημιζομένου στη σημαία νομαρχιακού συμβούλου, να πάρει θέση ο κ. Νομάρχης ...
της περιοχής.

Αγωγή κατά της δημοσιογράφου

Την αγωγή κατά της δημοσιογράφου, άσκησε ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Γιώργος Πλακίτσης, που προφανώς ως δημόσιο πρόσωπο, που ασχολείται με τα κοινά… «δυσκολεύται» ν΄ αναγνωρίσει το δικαίωμα κριτικής στο πρόσωπό του, από τον Τύπο.
Προχωρεί σε αγωγή επικαλούμενος το Νόμο περί Τύπου (σ.σ. τον επονομαζόμενο και «τυποκτόνο Νόμο») και ενώ χαρακτηρίζει ψευδή τα όσα αναφέρονται για την προσωπική του προβολή με τη σημαία, δεν αναφέρει ότι το έκανε κάποιος άλλος ή ότι δεν το γνωρίζει κλπ, αλλά αντιθέτως το παραδέχεται και προβάλει, μέσω και της αγωγής του, το εξής απίστευτο επιχείρημα:
«Δεν προκάλεσε, ούτε προσέβαλε κανέναν με την ενέργειά του αυτή, ει μη μόνον είχε την πρόθεση να ανυψώσει το πατριωτικό αίσθημα των πολιτών για τη σημαία»!
Και όχι μόνο δεν παραδέχεται το λάθος του, αλλά κάνει και το δεύτερο λάθος να θεωρεί ότι δεν ήταν οι δικές του πράξεις που με τη συγκεκριμένη ενέργεια τον εξέθεσαν, αλλά… τα δημοσιεύματα!

Ζητά ποινές 255.000 ευρώ

Αναφέρει ότι τον πρόσβαλαν, του προκάλεσαν ηθική ζημία και ζητά μέσω του δικαστηρίου από τη δημοσιογράφο, μεταξύ άλλων, να θεραπεύσει την προσβολή, να καταβάλει 200.000 ευρώ αποζημίωση, 30.000 εγγύηση, ποινή 25.000 και προσωπική κράτηση αν τα ξαναγράψει, να διαταχθεί για ένα χρόνο η κράτησή της για να αναγκασθεί να εκτελέσει την απόφαση, αλλά και να καταβάλει τα έξοδα δημοσίευσης της απόφασης και σε 4 μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες.
Είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις, που, ενάντια σε κάθε έννοια ελευθερίας του τύπου, θιγόμενοι, με απίστευτα επιχειρήματα ταλαιπωρούν δημοσιογράφους στα δικαστήρια, με την ύπαρξη του «τυποκτόνου Νόμου», που κατ΄ επανάληψη, οι δημοσιογραφικές ενώσεις, αλλά και επιφανείς νομικοί, έχουν ζητήσει την κατάργησή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα