Δημοσκόπηση MRB: Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θέλουν να κάνουν οι Έλληνες όταν βγουν από την καραντίνα [πίνακες]

Δημοσκόπηση MRB: Λίγες ώρες μετά το νέο τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό, αλλά και την καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ενδιαφέροντα στοιχεία για το τι σκέφτονται να κάνουν οι Έλληνες αμέσως μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και λήξει η καραντίνα του κορονοϊού

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση

της MRB για την τηλεόραση του Star, εκείνο που λείπει περισσότερο από τους έγκλειστους συμπατριώτες μας φαίνεται πως είναι η περιποίηση του εαυτού τους. Έτσι λοιπόν, όταν λήξουν τα μέτρα το 35% θέλει να πάει στο κομμωτήριο. Το 28% διακοπές στο εσωτερικό. Το 20% επιθυμεί να αγοράσει ρούχα και παπούτσια. Το 13% θέλει να κάνει περιποίηση προσώπου κ.λ.π, το 12% θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό και το 11% να αγοράσει ηλεκτρικές συσκευές.

Διαβάστε: Διάγγελμα Μητσοτάκη: Η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά

Διαβάστε: Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε και πώς θα αρχίσει η σταδιακή άρση των μέτρων, αν όλα πάνε καλά

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, οι Έλληνες, μέρα με την ημέρα ανησυχούν όλο και περισσότερο για την πορεία της οικονομίας. Η ανησυχία πλέον φθάνει το 47%

Την ίδια ώρα, οκτώ στους δέκα πολίτες αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην κρίση του κορονοϊού. Από το 77,9% που κρίνουν θετικά την κυβέρνηση το 84% είναι ψηφοφόροι της ΝΔ και το 69% δήλωσαν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, το 79,9% εκτιμά ως θετική την στάση της κυβέρνησης, έναντι 10,9% που απαντά ούτε θετικά ούτε αρνητικά και ένα 8,5% που απαντά αρνητικά. Θετικά σε ποσοστό 45% κρίνεται και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση.


Τα πρόσωπα της επικαιρότητας Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς, συγκεντρώνουν θετικές γνώμες, ο πρώτος 77% και ο δεύτερος 68,7%.


Η αξιολόγηση των υπουργών

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η γνώμη των πολιτών για τους υπουργούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κρίνεται θετικά από το 71,7%.Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και τα μέτρα του για το δημόσιο και τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης κρίνονται θετικά από το 67,7%.Τρίτος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 67,5%.Ακολουθούν: Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως 62,4% και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης 58,1%.
Keywords
Τυχαία Θέματα