Γερμανία – Πρωτομαγιά: Διαδηλώσεις με αίτημα «Εκκενώστε τη Μόρια»

10:55 2/5/2020 - Πηγή: Flash.gr

Γερμανία – Πρωτομαγιά: Κάθε χρόνο στη Γερμανία οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς είναι το θέμα της ημέρας. ΄Έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη Γερμανία δεκάδες συγκεντρώσεις

Αυτονόητο είναι ότι αυτή τη φορά ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν ξεπερνούσε τα 20 με 50 άτομα, καθ΄ ότι αυτός ήταν ο ένας από τους περιοριστικούς όρους που έθεταν οι αρχές, προκειμένου να δοθεί άδεια να πραγματοποιηθούν. Επίσης οι διοργανωτές των συγκεντρώσεων έπρεπε πέραν αυτού να δεσμευτούν ότι θα τηρούνται

οι αποστάσεις που ισχύουν για τους δημόσιους χώρους, όπως και τα υγειονομικά μέτρα.

Μόρια: Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων
«Εκκενώστε τη Μόρια» – αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα της φετινής «Επαναστατικής Πρωτομαγιάς», ενός δικτύου με αισθητή παρουσία και δράση σεβαστού αριθμού Ελλήνων «αλληλέγγυων» που ζουν στο Βερολίνο.

Με δεκάδες αφίσες και πανό σε τοίχους και κολώνες τoυ Κρόιτσμπεργκ διατύπωναν τα αιτήματα να εκκενωθεί η πολύπαθη Μόρια καθώς επίσης να ανοίξουν τα σύνορα της ΕΕ για τους πρόσφυγες και να καταργηθεί η Frontex.

Mε πλακάτ στην πλάτη, διαδηλώτρια ζητά την άμεση διάλυση των προσφυγικών καταυλισμών

Μόνο που αυτή τη φορά ο αριθμός των συμμετεχόντων σπάνια ξεπερνούσε τα 20 με 50 άτομα. Αυτός ήταν ο ένας από τους περιοριστικούς όρους που έθεταν οι αστυνομικές αρχές προκειμένου να επιτρέψουν την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Οι διοργανωτές θα έπρεπε πέραν αυτού να δεσμευτούν ότι θα τηρούνται οι αποστάσεις που ισχύουν για τους δημόσιους χώρους, όπως και τα υγειονομικά μέτρα.

Στην ξεχωριστή πορεία που διοργανώνει η πρωτοβουλία «Επαναστατική Πρωτομαγιά» σ κάθε χρόνο από το 1987, συμμετέχουν χιλιάδες άτομα. Σύμφωνα με ανταπόκριση του δημοσιογράφου Παναγιώτη Κουπαράνη, φέτος οι διοργανωτές της «Επαναστατικής Πρωτομαγιάς» είχαν ανακοινώσει μέσω των social media ότι λόγω κορονοϊού θα πραγματοποιηθούν «αυθόρμητες» διαδηλώσεις σε διάφορα σημεία του Κρόιτσμπεργκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας αργά το βράδυ της Παρασκευής ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν ξεπέρασε τελικά τα 1000 άτομα. Αν και έγιναν 50 συλλήψεις, η αστυνομία θεωρεί ότι η φετινή Πρωτομαγιά στο Βερολίνο κύλησε πολύ πιο ήρεμα από τα προηγούμενα χρόνια, χάρη στον κορονοϊό.

Keywords
Τυχαία Θέματα